Merhaba herkese
ben vu işe yeni başladım ve model olarak ta half-life tarzı .mdl tarzı
modelleri kullanmak istiyorum.
nette yaptığım araştırmalarda .mdl yi vb dilinde import eden örnekler buldum fakat bunlar hep Directx i kullanmışlar fakat ben directx kodlamadan anlamam.daha önceki örneklerimi OpenGL de yazmıştım.Şimdi yine .mdl dosyalarını vb dili ile opengl olarak kodlamak istiyorum.Bu konuda hiç örnek gördünüz mü?yada directx ile yazılan kodu opengl e çevirmem konusunda örnek verebilirmisiniz.
git buradan hl viewer in kodunu indir, incele.. yada plib, ogre, crystalspace, irrlicht gibi bi engine ya da motorun kodunu indir direk md2 yükleme kısımlarına dal..
ilk yükleyip göstereceğin (ve belkide animasyon yaptıracağın..) format mdl olacak ise, bence biraz zor bir seçim yapmışsın.. statik modeller için obj, 3ds animasyonlu modeller için ise md2 tarzı daha basit formatları başlangıç için uygulasan daha kolay (ve öğretici) olabilir..
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız