Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
Joker
|
Tarih: Tue Jul 19, 2005 9:04 am Mesaj konusu: openGL DirectX |
|
|
merhaba ben openGL ve DirectX hakkında araştırma yapıyordum ama dökümanlarını genellikle 3d üzerine yazılmış..
ben Uo benzeri bi oyun yazmaya çalışıyorumda düz yazdığımda performans bitik oluyor(grafik açısından)
onun için elim mahkum kullanmaya karar verdim openGL directX...
artık ne nedir nasıl kullanılır nerde ne için kullanılır onu araştırıyorum ama temel bilgim olmadığı için ve dökümanlarınız 3d ile ilgili yazılar olduğu için henüz bi ilerleme kaydetemedim...
Bana yardımbı olabilirseniz sevinirim...
Teşekkürler.. |
|
Başa dön |
|
|
DG
|
Tarih: Tue Jul 19, 2005 11:34 am Mesaj konusu: |
|
|
2B'da çalışacaksan DX'i tavsiye etmem. Çünkü 9.x sürümlerinde DirectDraw yok. Yani gerçekte 2B üzerinde değil de 3B'de özel bir düzlem üzerinde işlerini yapıyorsun (z var) Boşu boşuna işlerini karıştırabilir. Veya DX kullanacaksan bile 9.0 kullanma, eski sürümlerden birini tercih et.
Rotate (döndürme), scale (ölçeklendirme), shear (yatırma) gibi dönüşümlerle çalışacaksan önce lineer cebir'in geometrik yorumunu öğren bir yerlerden (bunlar olmadan da olur tabii trigonometri ve cebir yeter ama matris güzel bir ortam sunuyor bu işleri yapmak için) Zaten 2B'de bu işleri yapmak çok zor değil.
OpenGL hakkında bilgim yok. |
|
Başa dön |
|
|
DG
|
|
Başa dön |
|
|
scg
|
Tarih: Tue Jul 19, 2005 12:14 pm Mesaj konusu: |
|
|
Alıntı: |
2B'da çalışacaksan DX'i tavsiye etmem. Çünkü 9.x sürümlerinde DirectDraw yok.
|
Ben DX i tavsiye ederim. DirectDraw un olup olmaması önemli değil.
D3DXSPRITE interface i var ve çok kullanışlı.
scg |
|
Başa dön |
|
|
mentat
|
Tarih: Tue Jul 19, 2005 12:16 pm Mesaj konusu: |
|
|
lütfen birkez daha dx mi opengl mi tartışmasına girmeyelim. bitmez.
ilk mesajdan anlaşılan, 2b çalışmak istiyorsun, dx/gl işini tabi ki görür, bulaşmak istemezsen de SDL, Allegro gibi daha küçük ve basit kütüphaneler var. SDL ile ilgili bu sitede de yeterince dokuman var. |
|
Başa dön |
|
|
Joker
|
Tarih: Tue Jul 19, 2005 12:28 pm Mesaj konusu: |
|
|
vb kullanıyorum türkçe bi kaynak özellikle directX ve openGL in ne oldugunu anlatan nasıl kullanıldıgını anlatan bi dokumana ihtiyacım var... |
|
Başa dön |
|
|
wachoo
|
Tarih: Tue Jul 19, 2005 3:18 pm Mesaj konusu: |
|
|
Joker demiş ki: |
vb kullanıyorum türkçe bi kaynak özellikle directX ve openGL in ne oldugunu anlatan nasıl kullanıldıgını anlatan bi dokumana ihtiyacım var... |
herkeze lazım ama yok. Zannedersem sen Türkçe hemen elinin altında bir kaynak arıyorsun ama yok öyle.Bizim işimiz bi kat daha zor.Diğer arkadaşlar vermeden sana bi link vereyim evet elimizde Türkçe olan "Yegane" site bu(directx hakkında)
buradakileri şerbet gibi iç yola koyul www.msakademik.net sonra open gl ile ilgili türkçe bi sürü döküman kaynak kod var sitemizde de mevcut daha ne olsun. |
|
Başa dön |
|
|
ercan15tr
|
|
Başa dön |
|
|
|