Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
Joker
|
Tarih: Fri Jul 15, 2005 9:05 am Mesaj konusu: vb de grafik hareket ettirmek... |
|
|
beyler ben bi pencerede grafiğin hareket etmesini istiyorum yani dynamic map olucak arkada...
ultimaonline daki gibi karakter ortada sabit olucak arkadaki map hareket edince yürüyor havası katıcak ama vb de arkadaki mapi nasıl hareket ettireceğim...
Ps:Tabi mouse sağ click ile hesaplanan kadar map sola sağa fln gidicek...
Teşekürler Şimdiden... |
|
Başa dön |
|
|
deniz Site Yöneticisi
|
Tarih: Fri Jul 15, 2005 11:33 am Mesaj konusu: |
|
|
bunu gerçekleştirmek için pekçok yöntem var.. en popülerlerinden bir tanesi de tile mapping (tile maps) olarak adlandırılan hadise.. şöyleki: haritanı 32x32, 64x64 gibi tile olarak adlandırılan parçaları kullanarak hazırlayacaksın.. karakter yürüdüğü zaman büyük harita matrisi içerisinde hangi tile da bulunduğu bilgisi sende olacağından etrafında bulunan tile ları (arkaplan) hesaplayıp sadece onları çizdirmek sorun olmayacak.. hatta yumuşak bir kayma efekti için çizim yüzeyinden daha büyük bir bölgede çizimi gerçekleştirip, daha sonra bu çizimi kaydırarak ekran yüzeyine her frame kopyalamak daha güzel bir sonuç verecektir..
buda link:
http://www.yov408.com/html/tutorials.php?s=66 |
|
Başa dön |
|
|
RoadMaster
|
Tarih: Fri Jul 15, 2005 11:33 am Mesaj konusu: |
|
|
karkter için sabit bir x y belirlersin.sanırım goruntulemeyi picture box uzerinden yapıyorsun.picture box içine tüm haritanın resmini yüklet.sonra karakterini koy.kullanıcının picture box üzerinde tıkladığı yerin x ve y sini al ve picturebox iiçindeki pictureyi move komudu ile kaydır. umarım anlatabilmişimdir |
|
Başa dön |
|
|
Joker
|
Tarih: Fri Jul 15, 2005 12:12 pm Mesaj konusu: |
|
|
hmm biraz akrışık ama söylediklerinizden yola çıakrak biraz kurcalayım pek fazla grafikle uğraşmadığım için fransız kaldım bıraz
ilk cvp yazan arkadaşın demek istediği>
kare kare bölüyüm mapi sonra kare kare ayırıyım mı?
sonra bi adım attığında bütün kareleri yeniden loadlasın bi kare kayarak yani?
bunumu demek istedin? |
|
Başa dön |
|
|
deniz Site Yöneticisi
|
Tarih: Fri Jul 15, 2005 1:13 pm Mesaj konusu: |
|
|
öyle bişey, fakat esas önemlş olan elindeki parçaları (tile) birleştirip bir harita yapmak, elindeki haritayı parçalara bölmek değil.. ama dediğinde olur, neden olmasın. |
|
Başa dön |
|
|
Joker
|
Tarih: Fri Jul 15, 2005 1:42 pm Mesaj konusu: |
|
|
anladım ama vb de Image'in Url ine nasıl ulaşıcam,
asp de system mystem yapıoduk
controlune ulaşıp resimleri adım attığında refresh ettiremedim |
|
Başa dön |
|
|
levent
|
Tarih: Fri Jul 15, 2005 11:13 pm Mesaj konusu: |
|
|
map sistemi her dilde aynı mantıkla kurulur, büyük bir picture nesnesi,hdc alanı ya da surface oluşturursun(örnek 256x256 olsun) ,sonra bunu 16x16 ya da 32x32 gibi karelere bölersin(bizimki 16x16 olsun). bir array yaratırsın mesela tiles(1 to 16,1 to 16) gibi sonra bu tiles dizisine her dokuyu(ağaç,kum çim vs) temsil edecek bir sayı atarsın. sonra program çalşırken bu diziye göre sırayla küçük tileları büyük alana basar. bunu da bir döngü içinde yaparsan gayet güzel,kaydırmasız(flicker-free) bir çıktı elde edersin. Konuyla ilgili delphi dökümanı hazırlamıştım. ama kodları çok basit yani vb'ye transferi 10-15 dakikanı almaz. istiyorsan bir bak sitede dökümanlar kısmında "Delphi ile oyun yapımı 2" gibi bir şey olmalı. |
|
Başa dön |
|
|
blackksk
|
Tarih: Sat Jul 16, 2005 3:54 pm Mesaj konusu: c/c++ de harket sistemi |
|
|
arkadaşalar c/c++ de harket yani bir cisime hareketi nasl yaptırtırım ayrıca php yada asp ile oyun nasıl yapabilirim |
|
Başa dön |
|
|
Joker
|
Tarih: Sat Jul 16, 2005 4:35 pm Mesaj konusu: |
|
|
1. si konuyla alaksız bi şekilde yeni konu için YENİ konu açmalısın
2. olarak asp de postback yuzunden yapabileceğini sanmıyorum yada ben bilmiyorum? |
|
Başa dön |
|
|
|