Tarih: Wed Jul 06, 2005 11:59 am Mesaj konusu:
öncelikle sitenin forumlarındaki tek sevmediğim noktanın , gereksiz yere, ulaşılması çok kolay olan bir bilgiye biraz caba gösterip ulaşamamış kişilerden aralıklarla , bazen ardarda gelen anlamsız başlıklar olduğunu söylemek istiyorum. oyun yapımı gibi zor bir işi -yapmaya demiyorum- öğrenmeye , biraz üzerinde düşünmeye kalkışmış bir kişinin en azından bu forumlarda başlık atmadan önce 2 kez düşünmesi gerekir. başlıkların kendilerinin düzgünlüğü ve anlamlılığı dışında hiç birşeyi önemsemiyorum. atılan cevaplar geyik de olabilir , tartışma da olabilir , konudışı da olabilir , hatta bence (birçok kişiyi rahatsız ediyor biliyorum) ikili konuşmalar bile yapılabilir. Başlık kendisi düzgünse, ister 5 ister 50 sayfa uzasın içine de gereksiz cevaplar dolsun. bu bana göre uygun bir forum stili. çünkü eğer başlık ve ana konu düzgünse aradaki cevapları isteyen yoksayarak anakonuya cevap yazabilir yorum yapabilir.
Yine atılan başlıkları silmemeye, mümkünse kitlememeye özen gösteriyorum. En azından kim ne atmış herkes görsün, bilsin. Zaten google da arama yapmaya üşenip buraya üye olup mesaj atan birinin zekası gereği forum kurallarını anlaması ve uygulaması beklenemez. Bazen saçma bir başlık gördüğümde dayanamayıp ironik cevaplar yazıyorum. Ama bu ironiyi anlamadan, yada bazen dalga geçtiğim cevapları ciddiye alarak bana kızanlar oluyor. Saçma bir başlığı gereksiz uzattığım için.
Ben forumun eskisine göre düzeldiğini düşünüyorum. Bir aralar rezalet bir forum vardı. Konu dışı açılmasın bence. Çünkü konudışı "konudışı" olduğu ve silmek için nedenimiz olmayan mesajlarla dolduğu, (ve zaten orada mod olmadığım) için bir süre sonra forumu yönlendiren bölüm olup çıkıyor. Konu dışı açıksa, oraya atılan mesajlar diğer bölüme atılanları katlıyor. Belki daha zevkli bir forum olur ama oyunyapımıyla hiç alakası kalmaz. Bir sürü sırf geyik yapılan forum var. Hem daha aktifler. Onlarda şansınızı deneyin.
Dediğim gibi geyik ve konudışına kayan cevaplara karşı değilim, sadece bu tip başlıklara karşıyım. Sizler kadar uzun yazamıyorum kusura bakmayın.
devreci:
abi haftada bir oyun yapıyorsun, eğer herkes senin gibi koyarsa her minik oyuncuğunu zaten dediğin yer de kendi içinde bir foruma dönüşür. Yine kaybolunur. Fikir güzel ama bence kota olmalı mesela her üyenin en beğendiği üç oyunu. Zaten iş görüşmelerinde bile senin her yaptığın şeye bakmazlar (örn: Blizzard; "beş dakikayı geçmesin yaptığınız işlerin tanıtımları. En iyi yaptıklarınızı koyun ve en son yaptığınız işi en başa
ibowar1,ibowar2 oyunları minik bir oyunmuydu şimdi kırdın beni.
benim burda dediğim:
Alıntı:
solda görülen form başlıklarının ana sayfada farklı bölümlere
ayrılmalıdır
1-yaptığımız oyunları ekleyebileceğimiz sadece derlenmiş oyunların olduğu
1'inci bölüme forumlar moderatöre gönderilip onay alınırsa yayınlansın
ve puan sistemi ile en iyi program hep yukarıda kalsın geride kalanlar için
arka sayfada ayrı yer tutulsun.ama forum gibi olsun. hemde heyecan olur
sadece oyun değil oyun ile ilgili programlarda olsun (bizim yaptığımız)
mesela benim "ibowar1,ibowar2" 1. bölümü hakederken
mini-tetrisin hakkı ikinci bölümdür diye düşünüyorum.
Kayıt: Jan 24, 2003 Mesajlar: 1134 Nereden: Bakırköyden.Yeni taşındık da...
Tarih: Wed Jul 06, 2005 1:16 pm Mesaj konusu:
Valla devreci kusura bakma ama senin yaptığın oyunlar da benim yaptığım soğuk kabus ta hepsi minik oyundu.Büyük oyun nasıl olur biliyor musun? En az 5-6 bölümü olur, senaryosu olur, ara videoları olur vs. O zaman "oyun" olur işte.Bizimkiler daha minik...
Tarih: Wed Jul 06, 2005 1:29 pm Mesaj konusu: yeni konuk yorumu
daha once bu yollardan gecmis kisilerin tecrubelerinden faydalaniyim. diye bu sitede takiliyim dedim. amacimdan sapip kendimi surukleyici bir muhabbetin icinde buluverdim. bu arada oyun yapimi hakinda en iyi turk sitesi bu diye bilirim. (idigerleri malum)
Valla devreci kusura bakma ama senin yaptığın oyunlar da benim yaptığım soğuk kabus ta hepsi minik oyundu.Büyük oyun nasıl olur biliyor musun? En az 5-6 bölümü olur, senaryosu olur, ara videoları olur vs. O zaman "oyun" olur işte.Bizimkiler daha minik...
arkadaş işAllah kışa doğru böyle şeyler yapmaya başlarız.Şimdi hava sıcak adamın oyun yapası gelmiyor. (galiba bundan dolayı monoton site) ben senin soğuk kabusunu 4 aydır sitede olmama rağmen üç hafta önce gördüm çünkü formun baya karışıktı 5. sayfada vardı link.bunu engellemek ve dışarıdan oyun yapan insanları siteye çekmek için bu önerim sitede her an indirilecek oyunun olması siteyi çekici kılar morelleri düzeltir
Tarih: Wed Jul 06, 2005 11:59 pm Mesaj konusu:
Şu sitenin tasarımını 2048e göre uyarlasak, bana bir izin verseler, tasarım oturtsam, horizontal düzene geçsek, ortada ne width kalsa, ne height.. ama olmuyor ki.. izin alamıyorum ki. tepki görür zaten, kimse menuyu bile bulamaz sonra.. yok yok, vazgeçtim en iyisi.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız