Arkadaşlar benim bir sorunum var sdl'de:
sdl'de normalde 0 error,0 warning olması gereken bir yerde program bir hata mesajı veriyor:
error C2601: 'SDL_main' : local function definitions are illegal
Ne yapmam gerek?Bütün kütüphaneleri ekledim, h'ları da ekledim Sorun nerde olabilir?Cevaplarınız için teşekkürler...
Kayıt: Feb 26, 2003 Mesajlar: 1258 Nereden: Dünya.Türkiye(54)
Tarih: Tue Jul 05, 2005 9:26 pm Mesaj konusu:
Sorunun nerden kaynaklandığını zaten konu başlığında yazmışsın; SDL_Main sanırım, main fonksiyonunu tanımlamasında bir yanlışlık var! Parametre sayısı, tipi yada geri dönüş değeri gibi... Kolay gelsin!
Sitedeki tutorialını derlediğimde 0 hata 0 warnişng çıkıyor ve iki main'de aynı.
Sorun nerde olabilir?Daha ilk oyunum olacak yapamadım hala .Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...
Tarih: Thu Jul 07, 2005 4:56 am Mesaj konusu:
coolprogrammer, sen 12 yaşındaysan helal olsundan başka diyecek birşey bulamıyorum. Saat sabahın altısı olmuş.Ya ben halüsinasyon görüyorum yada artık bu kodlar 12 yaşında birisi için sıradan basit satırlar haline gelmiş.
Nası yapıyonuz ya ben 12 yaşımda top oynuyodum sokakta
Tarih: Thu Jul 07, 2005 5:03 am Mesaj konusu:
Yok abi imkansız ya! 12 yaşındaki birisi orta 1'de okur. Şimdi senin orta 1'i bitirip orta 2'ye geçmiş olman lazım. Hız, zaman , yol bunları nereden biliyon çıldırcam müfredat mı değişti ?
direk sorunun ile ilgili değil ama az çok tecrübeli bir programcı olarak bazı önerilerde bulunsam umarım kızmassın:
daha önce hiç aşina olmadığın bir kütüphane ile program yazıyorsan ilk başta çalışan en basit örneklerden birini derleyerek işe başla. (kütüphane ile birlikte gelmesi muhtemel örnek proje dosyaları bu iş için idealdir..) daha sonra yavaş yavaş bu örneği değiştirirken ilerlediğin adımları bir şekilde sakla ki daha sonra hata ile karşılaştığın ve çözemediğin zaman bir önceki çalışan sürüm ile karşılaştırıp en azından hatanın nereden kaynaklanabileceği hakkında bir yorumda bulunabilesin..
Özür dilerim arkadaşlar birkaç gündür internet bağlantım kesik olduğu için mesajlarınıza cevap yazamadım.
Walla ben kendimi geliştire geliştire buralara kadar geldim, hiçbir akrabam bilgisayar mühendisi falan da değil, insan isteyince,işe hırsla ve azimle atılınca hiçbir şey olanaksız olmuyor.Fakat eğer siz olmasaydınız değil şu programı basit bir şeyi bile yapamazdım....Verdiğiniz desteğe çok teşekkür ederim.
Ha bu arada:Orta 1 bilgisayar kitaplarında dosya kopyalamayı ve Word'de rengi nasıl değiştireceğimizi öğretiyorlar. Müfredat değişmedi ama değişse iyi olacak.
Deniz önerdiğin yol bana mantıklıca geldi öyle yapacağım gerçekten böyle zor oluyor zaten.
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız