Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
3ddreams
![](modules/Forums/images/avatars/galeri06/461.gif)
|
Tarih: Wed Jun 22, 2005 9:04 pm Mesaj konusu: Intel VTune Perfomance Analyzer |
|
|
Selamlar. İntelin sitesinde başlıkta adı geçen ve intel tarafından yazılmış programa rastladım. Program yazdığımız uygulamalardaki kadları tarayarak hangi komut satırlarının, döngülerin vs. işlemciye ne kadar yük bindirdiği veya ne kadar zaman harcadığını tesbit edebiliyor. Sizde ona göre bu kodları optimize ederek programın performansını arttırmaya uğraşıyorsunuz. Programı şu an hala download ettiğim için tam ayrıntılı bir bilgi veremiyorum. Ama programla ilgili izlediğim videoya göre çok işe yarayacak bişi gibi gözüküyor.Videoyu izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.
Flash video
ftp://download.intel.com/software/products/vtune/downloads/vtune_v7_b42.exe
Evulation Download
https://registrationcenter.intel.com/EvalCenter/EvalForm.aspx?ProductID=319 |
|
Başa dön |
|
![](themes/DeepBlue/forums/images/spacer.gif) |
ebleda
![](modules/Forums/images/avatars/galeri06/415.gif)
|
Tarih: Thu Jun 23, 2005 5:32 am Mesaj konusu: |
|
|
VTune oldukca iyi bir program. Ben onu 2.0 versionu ciktigindan beri kullaniyorum. Ozellikle ASM Instruction manual'leri muazzam. |
|
Başa dön |
|
KePhReNZ
![](modules/Forums/images/avatars/galeri03/204.gif)
|
Tarih: Thu Jun 23, 2005 8:23 am Mesaj konusu: |
|
|
VTune sayesinde bir programda bottleneck denilen , programın geri kalanını yawaşlatan yerler kolayca belirlenebilir. Üstelik multitasking bi OS ta kodların çalışma zamanları OS un younluğuna göre değişirken, Vtune ile bir kodun cycle sayısı öğrenilebilir. Bu işlem saysinde farklı younluktaki OS larda dahi aynı sonuç alınabiler. VTune CPU için varken, GPU için NVPerfHUD (http://developer.nvidia.com) adı verilen program kullanılabilir. Bu program sayesinde GPU nun ne kadar meşgul olduğu vs kolayca görülebilir |
|
Başa dön |
|
deniz Site Yöneticisi
![Site Yöneticisi Site Yöneticisi](modules/Forums/images/ranks/6stars.gif)
![](modules/Forums/images/avatars/galeri01/072.gif)
|
Tarih: Thu Jun 23, 2005 11:20 am Mesaj konusu: |
|
|
visual studio nun profiler ı da bu kod optimizasyonu olayına bir yerlerden başlamak isteyenler için ilk adım olabilir.. diğer ürünler ile karşılaştırılamayacak kadar basit bir işlevselliğe sahip olmasına rağmen, nede olsa standart kurulum ile geliyor ve her an el altında ![Smile](modules/Forums/images/smiles/icon_smile.gif) |
|
Başa dön |
|
emo2tr
![](modules/Forums/images/avatars/galeri01/075.gif)
|
Tarih: Fri Jun 24, 2005 2:42 pm Mesaj konusu: nasıl bi sey bu |
|
|
Kurulum yapıyom bi yerde kurulu bir program yok
nasıl kullanılır nu program. |
|
Başa dön |
|
3ddreams
![](modules/Forums/images/avatars/galeri06/461.gif)
|
Tarih: Fri Jun 24, 2005 2:53 pm Mesaj konusu: Re: nasıl bi sey bu |
|
|
emo2tr demiş ki: |
Kurulum yapıyom bi yerde kurulu bir program yok
nasıl kullanılır nu program. |
O kurulum gibi gözüken şey aslında sıkıştırlmış dosyaların aşağıdaki klasöre açılmasıdır. Dosyalar açıldıktan sonra normalde kurulumun başlaması gerekir ama başlamıyor nedense. Gösterdiğim klasöre gidip kurulumu başlatabilirsin. İstersen tek olarak çektiğin dosyası silip bu klasörü ilerideki kurlulumlar için saklayabilirsin.
Kolay gelsin
C:\Documents and Settings\"senin xp hesabın"\Local Settings\Temp\w_vt_p_7.2.034 |
|
Başa dön |
|
|