Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
zeynep
|
Tarih: Tue Jun 14, 2005 4:18 pm Mesaj konusu: Neden 3D Studio Max değil? |
|
|
Arkadaşlar 3d studio max ile yanılmıyorsam oyun yapılamıyor. Neden yapılamadığını bana açıklayan olursa sevinirim. Sanırım ilk sepeb klavye kontrolünün yada fare kontrolününün olmaması. Yoksa yanılıyor muyum?
Bu arada bana OpenGL in Dirext X den üstün yanlarını söyleyebilir misiniz?
Diğer sorum ise Dirext X de yapılan oyunlar Linux da çalışır mı?
Dirext X paralı bir yazılım mı?
|
|
Başa dön |
|
|
cjungie
|
Tarih: Tue Jun 14, 2005 4:44 pm Mesaj konusu: Re: Neden 3D Studio Max değil? |
|
|
zeynep demiş ki: |
Bu arada bana OpenGL in Dirext X den üstün yanlarını söyleyebilir misiniz?
Dirext X paralı bir yazılım mı?
|
3ds max ile niye oyun yapılamadığını başka biri anlatır... diğer sorularına gelince:
OpenGL mi DirectX mi sorusu yüzlerce kez tartışıldı. Hangisi daha iyi hangisi üstün diye tartışmaya gerek yok. Senin kendin denyip karar vermen gerek. (Pepsi mi CocaCola mı gibi bir soru) DirectX ile yapılan oyunlar -en azından normal yollardan- Linux ve diğer windows dışı platformlarda çalışmaz. DirectX ücretsizdir. |
|
Başa dön |
|
|
MD-C
Kayıt: Feb 26, 2003 Mesajlar: 1258 Nereden: Dünya.Türkiye(54)
|
Tarih: Tue Jun 14, 2005 4:58 pm Mesaj konusu: |
|
|
3D Studio Max yada türevleri, Maya, Lightwave ile oyun yapılamaz, neden? çünkü: İnteraktif bir ortamı oluşturamazlar! yani yaptığın bir şeyi o an dışarıdan etkileyemezsin, buda oyunların doğasına aykırı....
OpenGL x DirectX sorusuna ise, ben: OpenGL derim, Avantajları birbirlerine göre değişiyor ama OpenGL'nin DirectX'i ezdiği en büyük konu, platform bağımsızlığı.... yani ileride İşletim sistemini değiştirdiğinde hatta bilgisayar dışında başka bir cihaza geçiğinde GL seninle birlikte gelir... Bu tarz şeyleri kafana takma... Önemli olan birisinden başlaman, zaten yaptıkları iş aynı, sadece biri Nesneye yönelik diğeri ise prosedür yönelimli programlama ile kullanılması. Ama benim fikrimi sorarsan OpenGL derim. 3D işini tam olarak öğrenmek istiyorsan GL kullan, çünkü DirectX'teki gibi herşeyi çocuk oyuncağına çevirmiyor, ama ben fazla uğraşmadan ekrana hayallerimi yansıtayım diyorsan DirectX'i kullan! |
|
Başa dön |
|
|
son1431
|
Tarih: Tue Jun 14, 2005 5:07 pm Mesaj konusu: |
|
|
3D Studio Max ile oyun yapilamiyor çünkü exe haline çeviremiyosun en basit cevabi bu. tabiki daha birçok nedeni var.
ikinci soruna gelince ikisininde kendine göre art1lar1 var. sen hangisini daha iyi biliyorsan o senin icin daha iyidir.
DX in linuxda çalisip calismiyacagini bilmiyorum ama tahmince calismaz.
Calismalarinda basarilar. |
|
Başa dön |
|
|
XDman
|
Tarih: Tue Jun 14, 2005 5:39 pm Mesaj konusu: |
|
|
Ya kardeşim burakın siz bu işi.tamam gl ile yaptınız yorumlar doğru ama maya 3dsmax bu programalrın ne günahı var.maya zaten bu iş için var olan bir çizim prgsi.3dsmax herşey yapmak için olan bir prg.3dsmax ın scriptini bilin yapamayacağınız şey yok.ikincisi exe olarak zaten ne yapacan.senin bir yol seçmen lazım.GL mi DrX gibi bir dil seçmen lazım.ve bunu istediğin sana güzel gelen bir dilde yazman lazım.max prgsi harita ve modelleme içindir.Kimse gücenmesin. |
|
Başa dön |
|
|
GARYOSAVAN
|
Tarih: Tue Jun 14, 2005 5:59 pm Mesaj konusu: |
|
|
Oyun yapamazsın ancak her türlü oyun için low poligon model hazırlayabilirsin. |
|
Başa dön |
|
|
huzeyfecoskun
|
Tarih: Tue Jun 14, 2005 9:11 pm Mesaj konusu: Oyun Yapmak |
|
|
3D çizim programında oyun yapmaktan bahsediyorsun bi düşüniyim,
SOFTIMAGE | XSI içinde bir oyun yapabilirsin hatta ben yapılmış basit bir oyun gördüm ama adı üstünde bu programlar çizim ve animasyon programı evet çok sağlam grafik arabirimleri vs ... mevcut fakat bu arabirim oyun yapmak için geliştirilmiş bir arabirim değil,yani temel 3D fakat oyunla izledikleri yol çok başka bu başkalık zaten oyun yapmak işini tamamen imkansızlaştırıyor gibi bişe,ama blender ın oyun yapmak için bir motoru var blender ile yapabilirsin,
Directx mi OpenGL mi konusunda ise ben DirectX diyorum çünkü,bana kullanımı çok kolay geldi ve DirectX SDK sı çok açıklayıcı ayrıca Linux Kullanmıyorum yaptığım projelerin Linuxta çalışması gibi bir kaygım yok ve DirectX herşeyi sunuyor ve herşeyi sdk sında anlatıyor onun için çok avantajlı
Burda çoğu kişi OpenGL kullanıyor,bunu sebebi ise OpenGL in onlara daha kullanışlı gelmesi de diyebiliriz...
iyi çalışmalar.... |
|
Başa dön |
|
|
lucifer
|
Tarih: Wed Jun 15, 2005 9:32 am Mesaj konusu: |
|
|
biraz vbscriptle excel'de cok guzel mayin tarlasi yazilabiliyo. word'le de mastermind falan yazilir herhalde.
Bunun neresi duyuru? |
|
Başa dön |
|
|
cjungie
|
Tarih: Wed Jun 15, 2005 11:28 am Mesaj konusu: |
|
|
3dsmax ile 3d oyun yapmak en basitinden photoshopta mario fln yapmaya benzer ya tümden yyanlış bir düşünce. Ayrıca diyelim yaptın maxscript fln kullanarak. oynamak isteyenler binlerce $ verip 3dsmax mı alacak |
|
Başa dön |
|
|
Longbow
|
Tarih: Wed Jun 15, 2005 4:46 pm Mesaj konusu: |
|
|
3ds max'le oyun yapmak?! ya bu nasıl bir soru ya?! 30-40 milyon $'a aldığın savaş jeti niye yaprak sarması yapamıyo gibi bi soru bu.Max oyun, film, görselleştirme yapmakta kullanılan bir programdır.Yapabildiklerinin haddi hesabı yoktur ama...off dicek şey bulamıyorum ya, yani böyle bir soruya cevap vermek bile sinir bozucu... |
|
Başa dön |
|
|
zeynep
|
Tarih: Wed Jun 15, 2005 4:55 pm Mesaj konusu: |
|
|
Longbow sana sesleniyorum...
Ben 3d Studio Max ile ilgili yeterli bilgiye sahip olmadığım için böyle bir soru yönelttim. Yapılmadığını biliyorum ama neden yapılmadığını tam olarak bilmiyorum. Ve sebeplerini bilmek benim için çok önemli..
Yardımcı olduğun için çok çok teşekkür ederim... |
|
Başa dön |
|
|
paradox
|
Tarih: Wed Jun 15, 2005 7:11 pm Mesaj konusu: |
|
|
neden yapılmasın.yani benim çok işime yarıyor..3ds siz yaşıyamam.. |
|
Başa dön |
|
|
Nomax
Kayıt: Jan 24, 2003 Mesajlar: 1134 Nereden: Bakırköyden.Yeni taşındık da...
|
Tarih: Wed Jun 15, 2005 7:21 pm Mesaj konusu: |
|
|
3ds max ile tek başına oyun yapılmaz.Amacı tasarımdır.Animasyon film yaparsın, karakter tasarlarsın, resim yapmak için render alırsın vs. Bir programdan tam yarar sağlamak istiyorsan da amacına göre kullanmak lazım.Oyun yapmak için 3dsmax yerine bir sürü hazır motor var ve çok basit olanlar da bunlara dahil.
zeynep demiş ki: |
Dirext X paralı bir yazılım mı? |
-Sade Directx ile yazılan hiçbir oyun windows dışında bir platformda çalışmaz.
-Directx bedavadır.
(Bu sorular cevaplandı ama yine de tek post içinde toplamak istedim.) |
|
Başa dön |
|
|
CemilKara
|
Tarih: Wed Jun 15, 2005 11:30 pm Mesaj konusu: |
|
|
3dsmax ile tam olarak oyun olmasa da(oyun yapan tanıdıklarım da vardı, ama hazır bir motora geçtiler) real time-interactive işler yapılabiliniyor : http://www.cubicspace.com/
ayrıca forumları takip edenler bilir, directx oyunları linux de çalıştırılabiliniyor: http://www.transgaming.com/
TAM BİLMEDİĞİNİZ KONULARDA BAŞKALARINA DA YANLIŞ BİLGİ VERMEYİN
LÜT
FEN |
|
Başa dön |
|
|
kroniqque
|
Tarih: Thu Jun 16, 2005 11:38 am Mesaj konusu: |
|
|
yaw kimse çıkıp da 3dsmax programlama aracı (vb,c,delphi gibi) değildir dememiş, ben diyeyim bari.
bu arada, ciddi oyunlar programlama dilleri (ve araçları) ile yapılır. |
|
Başa dön |
|
|
|