Ana Menü
· Ana Sayfa
· Dosyalar
· Dökümanlar
· Forum
· Günün Resmi
· Haber Arşivi
· WWW Linkleri
· Üye Listesi

Forumlar

strncpy ve strncpy_s
 Konu adi : Borland c++ Builder ile Amiral Batti
 Rady10 - YerliOyun
 Kabusta Kaybolmak
 Konsol da programı bekletmek
 Oyun programlama icin hangi programlama dilli ?
 flash! şanlıurfa bilgisayar oyununda(no rapid)
 Sevgilim Olur musun?
 Directx'e başlamak isteyenler bi bakın
 PSP programlama
 Flash tan php
 Bilgisyr oyunu yapmam için üniverstde hangi bölüme girmeliym
 www.arshiv.gen.ms
 Cimg.h ilgilenenler icin
 müttefik oyunu

Konu Disi
 Emraah
 Yeni sitemiz açıldı
 Kalp krizi durumunda ne yapılmalı?
 Oyun sektöründe hangi görevde çalışmak isterdiniz?
 Takım arkadaşı sorunu
 msn de renklı nıck
 pc hata veriyor ! YARDIM!!
 Gülmek isteyenler Buraya
 İnanılmaz hl 2 modu görüntüsü
 Computer Languages History

[ Forumlara Git ]

oyunyapimi.org: Forums

www.oyunyapimi.org :: Başlığı Görüntüle - Nasıl Başlarım? Cevap:....
 SSSSSS   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   LoginLogin 

Nasıl Başlarım? Cevap:....
Sayfa Önceki  1, 2

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.oyunyapimi.org Forum Ana Sayfası -> Yeni Başlayanlar (Ben de oyun yapmak istiyorum)
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
TheCotanak

Nereden: Istanbul

MesajTarih: Sat Feb 05, 2005 11:29 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

evrimfeyyaz;
visual basic ile başla derim ben de.. Hatta visual basic ile başla ve bırakma.. Çünkü v.basic ile de gerçekten piyasadaki oyunlar ayarında oyunlar yapılabiliyor.. Biraz daha zor yapılıyor olabilir, ama yapan gördüm.

Visual Basic'i ye, yut derim ben.
Mesela Foodrade diye bir oyun vardır. Gui based dir.. Çok da tatlıdır. O oyun visual basic ile yapılmıştır. Multiplayer olması da cabasıdır.
(hehe)
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
gamercaner

MesajTarih: Mon May 23, 2005 7:51 pm    Mesaj konusu: slm arkadaslar Alıntıyla Cevap Ver

arkadaslar ben her ay CDOYUN dergisi aliyorum ve son 2 ayd1r .c++ kullan1m1 ile ilgili her ay s1ra ile mini (64 sf.) kitapç1klar verio ve bunlar1 vermeye devam edecek.bence çok iyi anlat1o vede bu y1l sonu kitab1 da ç1kçak ç1k1ncaya kadar bunlara çal1s1rs1n1z.ç1kt1ktan soora da mutlaka bu kitab1 al1n.gerçekten hiç bilmeyenler için cok sade,anlas1l1r ve sizi s1kmamas1 icin esprili bi dilde anlat1o.herkeze tavsie ediorum.

not:bu y1l sonu ç1kçak olan kitab1n1n

ad1:aceminin c++ rehberi
yazar:göktug yüksel

alamad11n1z son iki say1yla ilgili kaç1rd11n1z bilgileri www.mutasyon.net sitesindeki dersler bölümünden az da olsa edineblirsiniz.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör
gamercaner

MesajTarih: Mon May 23, 2005 7:55 pm    Mesaj konusu: visual basic Alıntıyla Cevap Ver

ben the cotanak a da kat1l1yorum.visual basic daha kolay anlas1labilen bi dildir.ad1 üstünde basic Very Happy ama ben genede c++ dan sasmay1n derim.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör
Cd

Nereden: Ankara

MesajTarih: Thu Jul 14, 2005 11:32 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Biraz geç olacak ama şey sormak istiyorum: Micheal Morrison'un 24 saatte oyun programlama kitabı benim için bir başlangıç kitabı olabilir mi? Winapi'den bahsediyor...Ben C dili biliyorum biraz...(aslında bu birazlar bi garip olyo tam olarak seviyeni anlatamıyosun hmm deitel&deitel kitabının 120. sayfasındayım diyeyim kitap 800 sayfa şimdi daha açık oldu belki Wink)
Başa dön
Kullanıcı profilini gör MSN Messenger
DG

Nereden: Eskişehir

MesajTarih: Thu Jul 14, 2005 12:35 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Cd demiş ki:
Biraz geç olacak ama şey sormak istiyorum: Micheal Morrison'un 24 saatte oyun programlama kitabı benim için bir başlangıç kitabı olabilir mi? Winapi'den bahsediyor...Ben C dili biliyorum biraz...(aslında bu birazlar bi garip olyo tam olarak seviyeni anlatamıyosun hmm deitel&deitel kitabının 120. sayfasındayım diyeyim kitap 800 sayfa şimdi daha açık oldu belki Wink)

Dinamik bellek ayrımı ile ilgili fazla bir şey anlatmadıysa, henüz oyun yapımına giriş için çok erken. Eğer gösterge(pointer) gibi kavramları anlamadıysan WinAPI'den çıkman zor. Zaten çok karışık bir şeydir kendisi:)

Morrison'un kitabı WinAPI ve GDI anlatmış sanırım. GDI ile ancak Solitaire gibi oyunlar yapabilirsin. GDI yerini Direct Draw'a bıraktı ondan sonra 2D 3D birleşti Direct3D oldu. Eğer 3D ile başlamayı düşünüyorsan önce matematiğin üç boyutla uğraşırken lazım olacak alt kümesini öğrenmen gerek ("3D Math Primer" ve "Interactive Computer Graphics: A Top-Down Approach with OpenGL, 3rd Ed." iyi iki kitap), yok eğer 3D başta kasar diyorsan alacağın kitap bu: "Tricks of the Windows Game Programming Gurus, 2nd Ed."
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Kullanıcının web sitesini ziyaret et
DG

Nereden: Eskişehir

MesajTarih: Thu Jul 14, 2005 12:39 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ne diyorum ben ya. Gösterge genel olarak programlama için gerekli. C/C++'nın tüm esprisi. WinAPI'ye özel bir şeyi yok.

Eğer C öğreniyorsan sana tavsiyem fazla pratik yapma. printf(), malloc(), char* gibi şeylerin fazla üzerinde durma. C ile işin biter bitmez C++ öğrenmeye başla.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.oyunyapimi.org Forum Ana Sayfası -> Yeni Başlayanlar (Ben de oyun yapmak istiyorum) Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa Önceki  1, 2
2. sayfa (Toplam 2 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız