Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
deniz Site Yöneticisi
|
Tarih: Fri May 06, 2005 3:54 pm Mesaj konusu: glBlendTester |
|
|
Aşağıdaki adresten indirebileceğiniz program ile OpenGL blend fonksiyonları üzerinde denemeler yaparak sonuçları interaktif olarak inceleyebilirsiniz. Bu programı uzunca bir süre önce kendim için yapmıştım. Fakat bir süre önce baktım ki oldukça işe yarıyor.. kodu biraz derleyip toparlayıp bir paket haline getirip yayınlamaya karar verdim.. artık glBlendFunc a kafadan sallama parametre girmeye son, kullanalım kullandırtalım
glBlendTester v0.2
Bu arada, pakette VC++ kodu da bulunmakta, kafanıza göre değiştirebilirsiniz (GPL)
|
|
Başa dön |
|
|
madprogrammer
Kayıt: Jun 10, 2004 Mesajlar: 290 Nereden: İstanbul // Üsküdar
|
Tarih: Fri May 06, 2005 5:29 pm Mesaj konusu: |
|
|
deniz tebrik ediyorum vallahi o kadar blending denemesinden sonra ilaç gibi geldi. Bıkmıştım ya cidden onu dene bunu dene şunu dene yok GL_ONE yok GL_ZERO yok.........
neyse çok teşekkür ederim böyle bir projeyi bizlerle paylaştığın için. Bir dolu dertten kurtardın çoğumuzu ve aynı zamanda da vakit kazandık. Tekrar sağol |
|
Başa dön |
|
|
deniz Site Yöneticisi
|
Tarih: Tue May 10, 2005 2:25 pm Mesaj konusu: |
|
|
ehe.. çokta büyütülecek bişi olmamakla beraber işe yarar bi program - en azından ben bayağı kullandım.. içine bi Texture sınıfı yerleştirip kendi text scriptlerinizle texture-shader denemeleri yapmak içinde pekala kullanılabilir (ki ben öyle yapıyorum..)..
en azından benim dışımda birilerinin bu programı kullanışlı bulması hoşuma gitti .. bir ara tüm ufak tefek projelerimi toparlayıp ortama salayım diyorum, belki başka işe yarar kodlar da çıkar aralardan.. bu işi biraz zamana bırakayım.. |
|
Başa dön |
|
|
|