Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
gamercaner
|
Tarih: Thu May 05, 2005 4:03 pm Mesaj konusu: oyun yapmaya başlamak istiyorum |
|
|
arkadaşlar bende oyun yapmak istiyorum.ancak nerden başlamalıyım.hangi programlarta ihtiyacım var.game maker falan var.ayrıca c++ yı nerden bulabililrm.yardımcı olun lütfen.daha 16 yaşındayım ama anca öğrenirim bu işi. |
|
Başa dön |
|
|
deniz Site Yöneticisi
|
Tarih: Thu May 05, 2005 4:42 pm Mesaj konusu: |
|
|
forumlardaki mesajları oku.. bu soru birçok kez soruldu ve cevaplandı.. okuyarak birçok şey öğrenebilirsin. |
|
Başa dön |
|
|
gamercaner
|
Tarih: Thu May 05, 2005 5:04 pm Mesaj konusu: |
|
|
valla forum çok karışmış annamadım.bi yardımcı olsan.bi çok kez cevap yazmışsın.son bi kere daha yaz |
|
Başa dön |
|
|
Nomax
Kayıt: Jan 24, 2003 Mesajlar: 1134 Nereden: Bakırköyden.Yeni taşındık da...
|
Tarih: Thu May 05, 2005 5:07 pm Mesaj konusu: |
|
|
GameMaker ile birkaç oyun yap ve siteye yolla ondan sonra 3d GameStudio gibi programlama ile oyun yapılabilen ama şart olmayan bir araç kullan onunla güzel oyunlar geliştir, ondan sonra DarkBasic BlitzBasic gibi oyun programlama ortamlarıyla uğraş sadece koda dayalı oyunlar yaparak işin temelini öğren ve sonra gerçekten ciddiysen C++ gibi ciddi bir dile geçiş yaparsın...
Yeri gelmişken, şu yaşınızı da sokmayın oyun yapımı işine ben 13 yaşında başladım şimdi 17 yaşındayım... |
|
Başa dön |
|
|
gamercaner
|
Tarih: Thu May 05, 2005 5:26 pm Mesaj konusu: cevap |
|
|
çok teşekkürler.dediklerini yapacağım ancak gamemakerda oyun yapmayı nasıl öğreneceğim.bununla ilgili bilgiyi bulabileceğim bir kaynak var mı? |
|
Başa dön |
|
|
Nomax
Kayıt: Jan 24, 2003 Mesajlar: 1134 Nereden: Bakırköyden.Yeni taşındık da...
|
Tarih: Thu May 05, 2005 6:07 pm Mesaj konusu: |
|
|
Bu sitede bir adet döküman var ayrıca gamemaker'ın yardım dosyasından ve sitesinden de çalışabilirsin.İngilizcen yoksa oyun yapımından önce ingilizce öğrenmeni tavsiye ederim... |
|
Başa dön |
|
|
gamercaner
|
Tarih: Thu May 05, 2005 6:28 pm Mesaj konusu: game maker |
|
|
bu sitedeki dökümanı inceledim ve uyguladım.pek bi şey öğretmio.game maker sitesine bi bakiim.ingilizcem fena diil.anlayabilirim.sağol ilgilendiin için. |
|
Başa dön |
|
|
deniz Site Yöneticisi
|
Tarih: Fri May 06, 2005 8:10 am Mesaj konusu: |
|
|
sadece bu forumda bile birçok yol gösterici konu başlığı var.. biraz gayret |
|
Başa dön |
|
|
thx_ac3
|
Tarih: Fri May 06, 2005 10:26 am Mesaj konusu: |
|
|
Alıntı: |
ayrıca c++ yı nerden bulabililrm.yardımcı olun lütfen.daha 16 yaşındayım ama anca öğrenirim bu işi. |
Microsoftun ücertsiz VC++ 2003 derleyicisi (IDE kısmı yok satbdart Lib ve includeler var)
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=272BE09D-40BB-49FD-9CB0-4BFA122FA91B&displaylang=en
Microsoft C/C++ Optimizing Compiler and Linker. These are the same compiler and linker that ship with Visual Studio .NET 2003 Professional!
C Runtime Library and the C++ Standard Library, including the Standard Template Library. These are the same static-link libraries included with Visual Studio.
Microsoft .NET Framework Common Language Runtime. Visual C++ can optionally build applications that target the Common Language
Runtime (CLR).
|
yine ücretsiz bir editör. ilk olaraka unreal tournament 2004 te ki scripleri edilemeke için kullanmaya başlamışltım. Türkeçe desteği var artı c++, asambler, PHP ve daha fazlası için highlighter tanımlı istersen kendine göre deüitiryorsun.
http://www.context.cx/
Main ConTEXT features includes:
unlimited open files
unlimited editing file size, 4kB line length
powerful syntax highlighting for:
C/C++
Delphi/Pascal
Java
Java Script
Visual Basic
Perl/CGI
HTML
SQL
FoxPro
80x86 assembler
Python
PHP
Tcl/Tk powerful custom defined syntax highlighter |
|
|
Başa dön |
|
|
thx_ac3
|
|
Başa dön |
|
|
3doyun
|
Tarih: Fri May 06, 2005 11:39 pm Mesaj konusu: denniiiis |
|
|
deniz abi , bak benden sna tvsiye
klavyem biraz bozukta çlşmyo iyi ;
(
"
Bu Sitenin Üst Tarafına Kocaman Bir Yazı Yaz ,
YENİ BAŞLAYANLAR TIKLASIN
diye ? ya boşu boşuna forumlra tıkanıo özel bir sayfa hazırlayın şunları yapsın vs. diye ? çokmu zor deniz abi ? eğer yapaamıyorsan söyle bana yapim ben kendim neki 2 gün ümü alır sadece
"
)
Tmmmı Deniz ?
where got ? |
|
Başa dön |
|
|
GameRealist
|
Tarih: Sat May 07, 2005 8:34 pm Mesaj konusu: |
|
|
deniz demiş ki: |
forumlardaki mesajları oku.. bu soru birçok kez soruldu ve cevaplandı.. okuyarak birçok şey öğrenebilirsin. |
ben buna kalıcı bir çözüm önerisinde bulunmuştum ama kimse takmamıştı. neyse. cevaplayın bakalım. |
|
Başa dön |
|
|
|