Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
DoganBir
|
|
Başa dön |
|
|
karloff
|
Tarih: Wed Apr 20, 2005 12:22 am Mesaj konusu: |
|
|
Müthiş bi teknoloji ama bunun çıplak gözle görüleni geliştirildiğinde herşey çok daha güzel olucak. Şimdilik sadece önümüzde garip garip hareketler yapan adamı büyük bir tv'den izlemekle yetiniyoruz. |
|
Başa dön |
|
|
SoulOfSilent
|
Tarih: Wed Apr 20, 2005 1:52 am Mesaj konusu: |
|
|
wooow hehehe güzel ya ne diim yakında böle şeyler hayatımıza girerse sakat valla bi düşünün bakalım |
|
Başa dön |
|
|
ferit
|
Tarih: Wed Apr 20, 2005 3:02 am Mesaj konusu: |
|
|
ben anlayamadim olayi gerçek mi bu yoksa sonradan efektlemi yapılmış bişey.. yok gerçekse mantığıma sığmadı nasıl olur ya? |
|
Başa dön |
|
|
malihsen
|
Tarih: Wed Apr 20, 2005 10:05 am Mesaj konusu: |
|
|
Azım açık kaldı süper olmuş normal objelerle uyum çok güzel olmuş |
|
Başa dön |
|
|
tetanoise
|
Tarih: Wed Apr 20, 2005 10:13 am Mesaj konusu: |
|
|
Bir dönem internette caponların görünmez holografik bir kaplama türü icad ettiğine dair bir film dolanıyordu (adamlar hologramla kaplanmış çeşitli geometrik formları evirip çeciriyorlardı da hep arkaları gözüyordu filan)...en az onun kadar hurafe geldi bana...bilmiyorum, ben gözümle görmeden inanmam
Ayrıca gözümle görsem de ne olmuş ki yani VR yapmışlarsa...
yapacaklar tabii, 3-4 seneye kadar filmlerden çok farkı olmayan oyunlar oynayacağımızdan bahsediyoruz...
Artık hiç ütopik gelmiyor |
|
Başa dön |
|
|
madprogrammer
Kayıt: Jun 10, 2004 Mesajlar: 290 Nereden: İstanbul // Üsküdar
|
Tarih: Wed Apr 20, 2005 11:17 am Mesaj konusu: |
|
|
beyler ben de ilk izlediğimde mükemmel bir olay olarak buldum bunu ancak bir şey göstermek istiyorum. bu şey hologramsa ve adamın elini izliyorsa ve 3b ortamında z değeri olarak adamın sağ eline eşitlenmişse (kılıçtan bahsediyorum) o halde ne diye adam sol elini kılıcın üstünden geçirince kılıç adamın sol elinin üstünde gözüküyor. Buyrun siz de. 00:56. saniyeden başlayın kılıç olayının sonuna kadar bir izleyin. Hatalıysam da özür dilerim... |
|
Başa dön |
|
|
mentat
|
Tarih: Wed Apr 20, 2005 11:19 am Mesaj konusu: |
|
|
biraz açıklama yapayım dilimin döndüğünce. normalde elinizdeki kameranızın (gerçek kamera) parametrelerini bildiğinizde (bayaaa matematiksel, projeksiyon matrisi falan bulma işleri) ve sahnede bulunan masa falan gibi perspektifi tanımaya yarayan objeler üzerinde görüntü işlemeyle falan çalışıp, aynı mekana 3B nesneleri doğru ışık koşullarını da yine görüntüden tahmin edip yerleştirmek mümkün. bu kitapta detaylı anlatılıyor matematiği, kitap bende var, isteyene ödünç veririm ama ciddi matematik bilgisi gerektiriyor (bende yok ondan).
daha önce bu kadar başarılı bir örneğine rastlamamıştım. realtime yapılabileceğini de bilmiyordum açıkçası. etkileyici baya. |
|
Başa dön |
|
|
mentat
|
Tarih: Wed Apr 20, 2005 11:25 am Mesaj konusu: |
|
|
mad hologram değil o. ve o elin 3B'da nerede olduğunu zort diye anlamak her babayiğidin de harcı değil.
anlaşılmamış galiba, amca salak salak ortalıkta elini kolunu sallıyo aslında, dev ekranda ise amcanın elinde çiçekle, kılıçla oynadığı falan gözüküyor. yani normal videonun üzerine 3B modeller ekleniyor.. |
|
Başa dön |
|
|
tetanoise
|
Tarih: Wed Apr 20, 2005 11:35 am Mesaj konusu: |
|
|
kısaca, aslında camera tracking ile realtime compositing yapıldığını söyeleyebiliriz değil mi mentat abim?
yani bu işin aslında camera track'den ziyade lazer sensor'lerle filan yapıldığı izlenimi doğdu bende videoyu izleyince...yani atıyorum (sistemin nasıl çalıştığı anlamında varsayımda bulunayım...) videoda bir lazer sensor var, bu sensor objelere ışık gönderip yansıyan ışık ile gerekli mesafe ölçümlerini yapıyor (eski çalıştığım inşaat şirketinde cidden böyle bi laser measure vardı) ardından bu ölçümler hesaplanarak track point'ler belirleniyor ve sonuçta 3b objeler de normal çekimin üzerine bindiriliyor...vs, gibi birşey dedim ben...
sonuçta sefil bir grafiker olarak çok anladığım işler de değil ya, işte mantık yürütüyoruz, değil mi mentat abim?
ama bana genede çok etkileyici gelmedi...nedendir bilmem |
|
Başa dön |
|
|
tetanoise
|
Tarih: Wed Apr 20, 2005 11:37 am Mesaj konusu: |
|
|
PS:ha bu laser measure olayından kıllandığım hadise de sondaki alikopter sahnesidir |
|
Başa dön |
|
|
Ziyaretci
|
Tarih: Wed Apr 20, 2005 12:41 pm Mesaj konusu: |
|
|
ilk başta oha falan oldum sonra, olayın mahiyetini kavradım. (önce hologram sandım) sonra baktım, amcamın elinde bir adet kablo sarkıyor. Yani büyük ihtimalle elinin konumunu anlayacak bir sensör. Sonra bir kaç sahnede daha dikkatimi çeken şeyler oldu: mesela, kamera genelde sabit. Galiba amcamlar sahneyi track ederken bir de kamera hareketi ile de uğraşmak istememişler.
helikopter sahnesi aslında en basit kısmı gibi göründü bana. Zaten helikopter boşlukta uçuyor. Diğer nesneleri bilmesine gerek yok. Sadece modelview matrixi çıkartıp helikopteri ona göre project etmeleri yeterli olur. Zor olan kısım adamın elindeki çiçek böcek kısımları. onları da sanırsam amcamın elindeki sensörle yapıyorlar.
üstüne de güzel bir prezentasyon olunca çok etkileyici bir sonuç olmuş yani..
ne diyeyim. adamlar yapmış abi.. |
|
Başa dön |
|
|
Tesla
|
Tarih: Thu Apr 21, 2005 8:35 pm Mesaj konusu: |
|
|
Boyle bir ortamda FRP, strateji neyn oynamak ne iyi olurdu... |
|
Başa dön |
|
|
MD-C
Kayıt: Feb 26, 2003 Mesajlar: 1258 Nereden: Dünya.Türkiye(54)
|
Tarih: Fri Apr 22, 2005 12:51 pm Mesaj konusu: |
|
|
Bence bunlar holografik bir görüntü değil! Neden değil; Adamın sağ elindeki herhangi bir nesne, adamın sahip olduğu sol elinin üzerine biniyor, ne yani depth test kapalı olamaz heralde, yani bu durumda bu görüntüler, kameranın çektiği görüntülerin üzerine ekleniyor. Sanırım bu olaylar içinde, Bilgisayar ortamında kullandığımız kamera ve projeksiyon işlemleri gerçek ortamdaki kameraya yüklenmiş (Yüklenme deki kasıt taşınmış, yani yapması istenmekte ) Burada Kameranın, Bakış açısı, Zoom değer ve adamın elindeki nesnenin kameraya olankamera bilgilerine göre bilgisayar ortamındaki sanal nesnelerin görünmesi gerektiği gibi görüntüler transform edilip kamera görüntüsüne ekleniyor... Ama gerçekte güzel bir olay, fakat şuan zaten Futbol maçlarında yeşil yüzeye projekte edilen takım amblemleri ve maç skoru gibi olaylarda bu teknik kullanılıyor, burada yeni olan ise: Sanal ortamdaki bir nesnenin, gerçek dünyadaki bir nesneye Konum olarak Bağlanması... |
|
Başa dön |
|
|
Sith
|
Tarih: Fri Apr 22, 2005 3:12 pm Mesaj konusu: |
|
|
MD-C demiş ki: |
Bence bunlar holografik bir görüntü değil! |
ya niye kendiniz "yok boyle, yok soyle" birseyler cikarmaya calisiyorsunuzki anlamiyorum? adamin soylediklerini dinlesenize?
"what you see is a 3d object, that merging in to video in realtime" |
|
Başa dön |
|
|
|