Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
kmn
Kayıt: Nov 29, 2004 Mesajlar: 321 Nereden: Nereye gelmiş ülkemizde oyun yapımı...
|
Tarih: Mon Mar 21, 2005 3:04 pm Mesaj konusu: |
|
|
Oyun tps mi fps mi?. Müzikler çok hoş. Grafiklerde bi okadar. Fragman için çok uğraşılmış bayıldım. Ama bu oyun sanki 2005 lik değil 2001 lik zamanına uygun. Yani kalite açısından. Bilmiyorum 2001 az olmuş olabilir ama dünya çapında kıyaslarsak en fazla 2002 derim bilmiyorum. |
|
Başa dön |
|
|
malihsen
|
Tarih: Mon Mar 21, 2005 3:31 pm Mesaj konusu: |
|
|
Kmn ye Cevap:
Alıntı: |
"Topkapı'da başlayan oyunda İstanbul'dan pek çok tanıdık yer göreceğiz, Ali Sami Yen stadyumu gibi. İlk duyurulmasının aksine 3. kişi kamerasından oynanan oyun, aksiyon-macera tarzında bir yapıya sahip olacak. Pusu'nun grafik ve genel yapı olarak ilk Max Payne'e benzediğini söyleyebiliriz"
|
|
|
Başa dön |
|
|
1988anil
|
Tarih: Mon Mar 21, 2005 4:29 pm Mesaj konusu: |
|
|
arkadaşlar www.pusuoyunu.com sitesi düzelmiş videoyu indirmek için 3 seçenek çıkmış oradan da bakabilrisiniz |
|
Başa dön |
|
|
MustafaErdem
|
Tarih: Mon Mar 21, 2005 10:57 pm Mesaj konusu: |
|
|
kmn demiş ki: |
... Müzikler çok hoş.... |
olcak o kadar nede olsa Rahman Altın yapıyor... |
|
Başa dön |
|
|
DarkLord
|
Tarih: Wed Mar 23, 2005 2:46 pm Mesaj konusu: |
|
|
Demoyu izledim.Seslendirmelerde profesyonel tiyatro oyuncularının kullanılmış olması çok güzel düşünülmüş.Özellikle Ziya Kürküt seslendirme konusunda son derece deneyimli birisidir.
Grafiklere bakacak olursak, 4 senelik bir gecikme yüzünden teknolojik olarak günümüzün gerisinde kalması kaçınılmaz.Ama bu demek değildir ki oyun başarısız olacak.Bugünkü imkanlar ancak buna müsaade etmektedir çünkü pusuyu yapanlar oyun motorunu kendileri yazmışlardır.Oyun yapımına istenmeyen sebeplerden ötürü ara vermek zorunda kalmak, doğal olarak kullanılan teknolojinin eskimesine sebep olmuştur.Günümüzde büyük firmalar da bu tarz sorunlarla karşı karşıya gelebilmektedir.Çeşitli problemlerden dolayı oyuna ara vermek zorunda kalan firmalar, oyuna devam ettiklerinde bakmışlardır ki, oyun motoru eskimiş, bu yüzden de oyunu tekrardan yapmak zorunda kalmışlardır.Örnek olarak Call of Cthulhu ve Duke Nukem Forever gösterilebilir.
Asıl mesele, oyunun ne kadar iyi olduğundan çok, ne kadar başarılı olacağıdır.Oyun çok iyi olabilir, ya da çok kötü olabilir.Fakat oyun yapmak ve Türkiyenin oyun sektöründe bir yerlere gelmesini isteyen arkadaşlar, dua etmelidir ki bu oyun başarılı olsun ve satsın.Eğer oyun satarsa, bilgisayar oyunları yapmanın bir endüstri haline gelmesi için ilk adım atılmış olacaktır.Pusu ve pusu gibi özgün projeler, bunun gerçekleşmesi için gerekli olan ilk adımlardır.Birileri kendini feda edip ortaya atarak bir şeyler yapmaya çalışacak, karşılığında oyun sektörü canlanacak ve yeni projeler doğacaktır elbette.Ama şunu unutmamak gerekir ki kendini ortaya ilk atanlar türk oyun tarihinde temel taşlar olmanın yanısıra, acımasız eleştirilere de en çok hedef olan isimler olacaklardır.Bu kaçınılmazdır.
Bizim yapmamız gereken, orjinal oyun alıp bu arkadaşlara elimizden geldiğince destek olmaktır.Çünkü satış rakamları iyi olursa, başka finansörler de yavaş yavaş ellerini ceplerine atmaya başlayacaktır.Fırsatlar azınlığın değil, çoğunluğun elinde olduğu zaman, para değil fikirler yarışacak bu da oyun sektöründe rekabeti doğuracak ve biz de birbirinden güzel oyunları sadece oynamak zorunda kalmayacak, belki de yapım aşamasında bulunma fırsatını elde edeceğiz.
Oyunları orjinal alalım, eleştirilerimizi ondan sonra yapalım.Bu oyun yurt dışında satar mı, orası tartışılır.Ama hiç olmazsa kendi ülkemizde satsın.Satsın ki, yenilere yer açılsın... |
|
Başa dön |
|
|
MungaBunga
|
Tarih: Wed Mar 23, 2005 4:09 pm Mesaj konusu: |
|
|
Video dosyası DivX fomatında
Bilmeyenlere... Declared... |
|
Başa dön |
|
|
eraser
|
Tarih: Wed Mar 23, 2005 5:27 pm Mesaj konusu: |
|
|
Oyunun harita çizimlerinde ayrıntıya önem verilmiş.Sprite efektlerini
sevdim.İyi gözüküyor.Modellemelerde iyi gözüküyor.Karakter animasyonları da iyi.Oynarken umarım herkes zevk alabilir. |
|
Başa dön |
|
|
1988anil
|
|
Başa dön |
|
|
Gord10
|
Tarih: Sat Mar 26, 2005 8:53 pm Mesaj konusu: |
|
|
Pusu'nun yakında çıkacak olması sevindirici. Pusu için mod ve harita yapımının mümkün olup olmadığını merak ediyorum. |
|
Başa dön |
|
|
LocKman_HacKim
|
Tarih: Thu Mar 31, 2005 10:56 am Mesaj konusu: Tek Kelime |
|
|
Abicim yapanların ellerine kafalarına sağlık. Türklerin böyle bişey yapması beni çok çok gururlandırıyor. Oyunun screenshot larını gördüm süper yaa.Görüntü itibarıyla kaliteli Tek kelimeyle süpper. Ne Mutlu Türküm Diyene. |
|
Başa dön |
|
|
|