Ana Menü
· Ana Sayfa
· Dosyalar
· Dökümanlar
· Forum
· Günün Resmi
· Haber Arşivi
· WWW Linkleri
· Üye Listesi

Forumlar

strncpy ve strncpy_s
 Konu adi : Borland c++ Builder ile Amiral Batti
 Rady10 - YerliOyun
 Kabusta Kaybolmak
 Konsol da programı bekletmek
 Oyun programlama icin hangi programlama dilli ?
 flash! şanlıurfa bilgisayar oyununda(no rapid)
 Sevgilim Olur musun?
 Directx'e başlamak isteyenler bi bakın
 PSP programlama
 Flash tan php
 Bilgisyr oyunu yapmam için üniverstde hangi bölüme girmeliym
 www.arshiv.gen.ms
 Cimg.h ilgilenenler icin
 müttefik oyunu

Konu Disi
 Emraah
 Yeni sitemiz açıldı
 Kalp krizi durumunda ne yapılmalı?
 Oyun sektöründe hangi görevde çalışmak isterdiniz?
 Takım arkadaşı sorunu
 msn de renklı nıck
 pc hata veriyor ! YARDIM!!
 Gülmek isteyenler Buraya
 İnanılmaz hl 2 modu görüntüsü
 Computer Languages History

[ Forumlara Git ]

oyunyapimi.org: Forums

www.oyunyapimi.org :: Başlığı Görüntüle - Istanbul Oyunu
 SSSSSS   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   LoginLogin 

Istanbul Oyunu
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.oyunyapimi.org Forum Ana Sayfası -> Duyurular
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
karloff

Nereden: Ankara

MesajTarih: Mon Oct 18, 2004 2:31 pm    Mesaj konusu: Yapmak Alıntıyla Cevap Ver

Arkadaşlar sadece kodlamak ya da 3B modelleme yapmak ya da atıyorum senaryoyu yazmak ile oyun yapılamıyor biliyorsunuz. Bunların tamamını bir kişi yapınca da olmuyor. Bir sürü insanın "biz şu oyunu bu oyunu yapıyoruz!" diye ortaya çıkıp daha sonra ortadan kaybolmasının sebebi de bu. Mevlüt Dinç (ki kendisi ile en ufak bir fikrim yoktu çok kısa bir süre öncesine kadar...) gibi adamlar programlama, grafik, ses gibi konularda yeterli olan insanları bir araya getirip koordine ederek bir oyun ortaya çıkardığı zaman o oyunu yapmış sayılır bence. O oyunu sahiplenmesi çok doğal. Dual blades oyunu (ki bununla da ilgili hiç bir fikrim yok...) Mevlut Dinç olmasaydı nerelerde olurdu?

İnsanları bir araya getiren ve ortaya bir ürün çıkaran kişiler oyunu yapmış sayılırlar bence. Tabii ki credits bölümünde herkesin adı olur ve de kimin neyi yaptığı bellidir. Ama oyuna şeklini veren adam yapımcıdır. Bu yüzden Sid Meier's Civilization'dur. Civilization oyunlarının belli bir formatı ve karakteri vardır. Bunu sağlayan adam Sid Meier'dir.

Oyun yapımını sadece programlama ve yahut başka ortamları yaratmak olarak gören zihniyet yüzünden ülkemizde doğru düzgün oyun üretilmemektedir. Gerçek oyunları üreten fimaların ya da toplulukların arkasında bu sistem yatmaktadır. Oyun yapmak bir topluluk işidir ve de topluluğun koordinasyonu gerçekten çok önemlidir. Aksi takdirde grafikleri, oynanışı, sesleri ayrı tellerden çalan bir yazılım ortaya çıkar. Daha kötüsü hiçbirşey ortaya çıkmaz bazen. Ülkemizde sürekli olduğu gibi.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör MSN Messenger
cjungie

Nereden: Istanbul

MesajTarih: Mon Oct 18, 2004 4:58 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sid Meier 'in yapımında rol aldığı ilk oyun "Sid Meier's birşey" olmadı. Adam başarılı bir sürü projeye imza attı ondan sonra adının bulunması olayı gerçekleşti.

Zaten ilk Civ oyunu Sid Meier's ... olarak çıkmamıştı*. Daha sonrakilerde öyle oldu.

(*:Yamuluyorsam düzeltin)
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
OlcaytoCarlos_

Nereden: Bursa

MesajTarih: Mon Oct 18, 2004 5:18 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sid Meier's Pirates Very Happy
Hatta Civilization da Sid Meier's Civilization diye geçiyor.. Gerçi alakasız olacak biraz ama konu ile ilgisi pek olmasa da Splinter Cell, Ghost Recon, Rainbow Six gibi oyunların başında da Tom Clancy takısı var.. Tom Clancy yapmıyor o oyunları yani sonuçta..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Kullanıcının web sitesini ziyaret et
cnacrons

Nereden: MERiH

MesajTarih: Mon Oct 18, 2004 7:03 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Okkay Güzel Draw yapılmış...

Pekki Konu ne? BeLgEsEL OLacak diyorsunuz ama oyunun SS sinde 3rd tarz var?

Karakteri değiştirin !!! Yerine bir laz yada [nuri alço] 'yu koyun ..........

Şöyle madalyonlu, göğüs kılları dışarıya sarkmış bir karakter olsa Oyun yok satar........................bence
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Kullanıcının web sitesini ziyaret et Yahoo Messenger MSN Messenger
tetanoise

Nereden: Ankara

MesajTarih: Mon Oct 18, 2004 8:12 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

OlcaytoCarlos_ demiş ki:
Gerçi alakasız olacak biraz ama konu ile ilgisi pek olmasa da Splinter Cell, Ghost Recon, Rainbow Six gibi oyunların başında da Tom Clancy takısı var.. Tom Clancy yapmıyor o oyunları yani sonuçta..

Tom Clancy's Splinter Cell'de farklı bir durum var...
Tom Clancy Rainbow Six serisi, Splinter Cell serisi, Net Force serisi gibi başarılı romanları olan eski bir askeri görevlidir...dolayısıyla burada da
Matt Hoffman's PRO BMX yada Tony Hawk's PRO SKATER hatta Michael Schumacher Karting World 2002 gibi bir durum söz konusu....

Oyun adamın romanından uyarlandığı için tıpkı spor oyunlarında olduğu gibi yazarın adıyla anılıyor...

Oysa Sid Meier's olayı çok daha farklı bir hadise Wink
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
burak575

Nereden: Kocaeli

MesajTarih: Sat Oct 23, 2004 5:13 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

cjungie demiş ki:
Sid Meier 'in yapımında rol aldığı ilk oyun "Sid Meier's birşey" olmadı. Adam başarılı bir sürü projeye imza attı ondan sonra adının bulunması olayı gerçekleşti.

Zaten ilk Civ oyunu Sid Meier's ... olarak çıkmamıştı*. Daha sonrakilerde öyle oldu.

(*:Yamuluyorsam düzeltin)

yamuluyorsun bab kusura bakma

Başa dön
Kullanıcı profilini gör Kullanıcının web sitesini ziyaret et AIM Adresi Yahoo Messenger MSN Messenger
cjungie

MesajTarih: Sat Oct 23, 2004 5:27 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

oke Very Happy düzeldim şimdi.

ama yine de mevdinç i sid meierle aynı kefeye koymayalım
Başa dön
Norman

MesajTarih: Sat Oct 23, 2004 9:32 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ama bu isimler efsane isimler;

Bir oyunun başına
Will Wright's ya da Sid Meier's ya da Richard Garriot(Lord British UO) gibi kişilerin ismi konulabilir...
Ama bu kişileri oyuncular yüceltimiştir. Bir nevi efsanelerdir.
gerçi "will wright ve lord british" hala böyle birşey yapmıyor ama Mevlüt dinç in kendisini bu şekilde yüceltmesi anlamsız

Ayrıca bu isimlerin oyunlarının özelliği ÖZGÜN olmaları yani ne bir aksiyon ne bir strateji vs. bu oyunlardan bahsederken kimse grafik vb. sinden bahsetmiyor
Başa dön
Kullanıcı profilini gör
gambler

MesajTarih: Sun Oct 24, 2004 7:01 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

norman +5
Başa dön
Arda

MesajTarih: Mon Oct 25, 2004 1:06 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Dual Blade's in başında Mev Dinç's Dual Blades mi yazıyor? Yada Istanbul'un açılış ekranında, Sinan Çetin hesabı "A Mev Dinç production" mı yazcak? Bu tartışma neyi temel alıyor? Herkes adamı çekiştiriyor, megaloman/kendine odaklı gibi isimler takılıyor. Ben somut olarak böyle bir davranışına rastlamadım. Tek söylediği şey, yurt dışında daha önceden oyun çıkartmış olduğu için oyunları dışarıya daha kolay pazarlaya bileceği... Yanılıyormuyum? Dual Blade's 'i de Vivid int. yada Sobee yaptı diye biliyorum... M.D. değil...
Başa dön
SedatAtif

Nereden: Uzaydan

MesajTarih: Mon Oct 25, 2004 4:32 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Mevlüt Dinç'in nasıl biri olduğunu bilmem ama "kendisinden başka kimseden bahsetmiyor" olduğunu sanmıyorum. En azından yabancı bir sitede yapılan Dual Blades hakkındaki röportajda şöyle şeyler söylediğini görmüştüm:

PlanetNintendo: What were the biggest influences for Dual Blades?

Mevlut: Our programmer Galip Kartoglu, who also designed the original concept, is a true fan of fighting games and I'm sure he was probably influenced by all the great fighting games of the past.

PlanetNintendo: Give us some background info about the dev team.

Mevlut: I relocated my company to Turkey from England at the end of 2000 and set up a new development team with the local talent. Most of the people working on Dual Blades are university students with great passion for games! Galip Kartoglu is the programmer and designer with the potential of becoming a great games programmer. Kerim Keskin is the main artist who designed all the characters, I have to say his work is excellent and some of the best 2D artists I've worked with and believe me I've worked with many great artists over the years! Onur and Oral Sanli (brothers) did the music and Erkan Erturk and Irfan Kaya helped with the graphics. And I have to thank all at Metro3D, our publisher, for their valuable support.
Başa dön
Nomax

Nereden: Bakırköyden.Yeni taşındık da...

MesajTarih: Sat Feb 26, 2005 12:28 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Yeni 2 ss eklenmiş biraz büyükler ama yine de eklicem Twisted Evil

Başa dön
DarkLord

MesajTarih: Sat Feb 26, 2005 2:30 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bu proje belki bazılarını memnun eder fakat oyun piyasasını memnun edeceğini hiç ama hiç sanmıyorum.Bunun bir çok sebebi var elbette, maalesef saymakla bitmez.Yine de gördüğüm yanlışları sizinle paylaşmak istiyorum çünkü içinizde benim gibi düşünen pek çok arkadaşın olduğunu gördüm.Buna ilk defa çok üzülüyorum ve keşke aynı fikirde olmasaydık diyorum.

Bu ülkede en çok kızdığım olayların başında kendi ülkemizi pazarlayamamamız geliyor.Bazı ülkeler ufak, çevre güzellikleri açısından bizim ülkemizin yanına bile yaklaşamayacak durumda fakat kendi ülkelerinin reklamını o kadar iyi yapıyorlar ki, her sene bir çok turist akın akın bu ülkelere gidiyor.Örnek olarak Yunanistan ve İspanyayı verebilirim.Bu ülkeler her sene bir turizm rekoru kırıyor istikrarlı olarak.Biz ne yapıyoruz peki?Koca bir sıfır.Çünkü kendimizi tanıtmayı bilmiyoruz.Çoğu turist, cennet gibi ülkemizin maalesef farkında bile değil.Kimisi bizi Afganistana komşu zannediyor, kimisi İstanbul'u Irak'ın bir şehri zannediyor.Hatta develerle seyahat ettiğimizi zanneden Amerikalı sayısı o kadar çok ki.Bizi Pakistanlı sanan turistler de hatırı sayılacak kadar çok.Bu arada Afrikalı sananları da unutmamak gerek tabi.Ne kadar acı değil mi?Bu zamana kadar hep, onlar cahil hahaha deyip güldük geçtik.Ne oldu peki sonunda?Tabi ki biz kaybettik her zamanki gibi.Kültür Bakanlığı son yıllarda güzel girişimlerde bulundu, modern tanıtım fragmanları hazırlandı fakat hep gözden kaçan bir şey vardı.Peki neydi bu herkesin baktığı ama bir türlü göremediği ayrıntı?

Bu ayrıntı, bizim sürekli Osmanlı soyundan geldiğimiz ve yüzyıllar boyu onlara hükmettiğimizdi.Maalesef bunun farkına varabilen insan sayısı çok az.Biz yüzyıllarca adamlara hükmetmişiz iyi hoş ama kimse artık o günleri hatırlamak istemiyor.Hatırlayan yarım akıllılar da bizi hala o günlerdeki gibi deveyle gezen çarıkla dolaşan insanlar zannediyorlar.Biz de bu yanlıştan hala ders almıyoruz ve göstere göstere adamların gözüne Osmanlı motifleri sokuyoruz.Ama Avrupalının bu durumdan rahatsız olduğunu, komplekslerini aşamadığını ne yazık ki kimse göremiyor.Ne zaman bir tanıtım fragmanı hazırlansa, sarıklı adamları, atları, çarıkları dayayıp duruyoruz yabancılara.Yani anlayacağınız pot üstüne pot kırıyoruz.Değiştiğimizi, modern bir toplum olarak geliştiğimizi göstermek yerine adamları gıcık etmeyi tercih ediyoruz maalesef.Ondan sonra da diyoruz ki buraya turist gelmiyor, bizi Avrupaya almak istemiyorlar v.s v.s.Şimdi soruyorum size arkadaşlar, bu adamların yerinde siz olsaydınız ne düşünürdünüz?Ben söyleyeyim, derdim ki:Bu adamlar bize hakaret mi ediyorlar yoksa gıcıklığına mı yapıyorlar?

Olaya farklı bakış açısıyla yaklaşanlar da var tabi.Bu insanlar diyorlar ki, e biz tarihimizi, kültürel güzelliklerimizi göstermeyelim mi yani?Gösterelim tabi, neden göstermeyelim ki?Ama geçmişin yanında bugünü de gösterelim.Türk halkının aydın kesimini de gösterelim, bilişim sektörünün, turizm sektörünün, eğlence sektörünün de olduğunu gösterelim.Tarihi geziye gelmek isteyen de "aa ne güzel yerlermiş" desin, eğlenmeye stres atmaya gelenler de desin ama.Sen daya Osmanlıyı, Camiyi, sarığı, çarığı ondan sonra da deki bunlar bizi anlamıyor.E anlamaz tabi.Sen burada ülkeni tanıtıyorsun, geçmişte kimi nasıl madara ettiğini değil.Ayasofyayı da göster, Efes harabelerini de göster, Nevşehir peri bacalarını da göster ama Reinayı, Laila'yı, Bodrum'u, insanların eğleneceği yerleri de göster.Bırak kim ne isterse onu alsın.Sen dayatma.Yaklaşım böyle olunca hem imajımız zedeleniyor hem de insanlar bizi yanlış anlıyor.Sen kendi sevdiğin şeyleri kendi zevkine göre tanıtırsan ancak kendi zevkine uyan kesime hitap edersin.Fakat pazarlamada amaç maksimum kesime hitap edebilmektir.Şimdi İspanya, Yunanistan dayasaydı gözümüze kiliseleri, Amerika filmlerinde sürekli kiliseleri ya da tarihi mekanları gösterseydi hangimizin ilgisini çekerdi?Hepimiz gıcık olur ne ilgilenir ne de adımımızı atardık oralara.Amerika ne yapıyor?Topluyor mankenleri, modelleri yürü diyor yolda, alışveriş yaparmış gibi yap.Filmlerde gördüğümüz o güzel kızların hepsi seçmece.Amerikan toplumunun 40%ı ya obez ya da obeze yakın.Ama bunu kaç kişi biliyor?Sadece giden ve gören biliyor tabi ki.İşte budur pazarlama taktiği.Bizim her şeyden önce bu tutumumuzu acil olarak değiştirmemiz lazım.

Oyun hakkında fazla konuşmama gerek kalmadı sanırım, herkes anlamıştır ne demek istediğimi.Yine aynı hata, yine aynı senaryo.Demoyu indiren ne görecek?Çarıklı adamın biri camilerin etrafında dolaşıyor.Çok mu lazım?Müslüman olduğumuzu sağır sultan bile biliyor yahu.Artık daha fazla bunu haykırmaya gerek yok.Niçin bu oyun Bodrum'da, Antalya'da, Fethiye'de, Kaş'da geçmiyor?Neden Eminönü?Cami her yerde var.Burada nasıl kiliseler varsa, oralarda da cami var.Orada olmayan ne var burada peki?Kozmopolitik bir toplum var, cennet gibi kumsallarımız, denizlerimiz var.İşte önemli olan da insanların bilmediğini, orda olmayıp da burda olanları tanıtmak.Herkesin bildiği, sörf yaparak ya da 3 sokak aşağıya yürüyerek göreceği şeyleri değil.Adam ne bilsin camilerin ayrıntısını, hangisinin diğerine göre daha değişik özellikler barındırdığını?Selimiye Caminin Ayasofya'dan farkını ne bilsin adam?Bakıyor, o da cami e bu da cami.Hangimiz biliyoruz bir kilisenin diğerinden farkını?Bilmek de umurumuzda mı?Yoo, elbette değil.Ama güzel kızlar umurumuzda, deniz umurumuzda.Niye herkes Hawaiye gitmek istiyor, Pearl Harbour'a yakın diye mi?Tabi ki doğal güzellikleri ve atmosferi için gitmek istiyor.Çünkü orada denizden çıkıp karda kayak yapılabiliyor.Elin Amerikalısı böyle tanıtıyor işte memleketini.Biz de hala çarıkla sarıkla uğraşıp duruyoruz.Sonra kızıyoruz neden anlaşılmıyoruz diye.

Neden Eurovision'da başarılı olduk?Çünkü adamların da ilgisini çekecek, hoşlarına gidecek, kendilerinden bir şeyler bulabilecekleri bir şeyler sunduk da o yüzden.Mesela Sertabın şarkısı İngilizceydi ama içinde Türk müziği ezgileri barındırıyordu.İnsanlar hem denilmek isteneni anladılar, hem de yeni bir şeyler buldular,Türk müziği tınıları ilgilerini çekti ve birinci oldu Sertab.İşte zihniyet bu olmalı her zaman.Ama klişe söz, burası Türkiye.Bu sene herhalde dediler ki bu kadar başarı bu kadar Avrupalılara kendimizi tanıtabilmek yeter, şimdi biraz eski günlere dönüp rezil olalım.Türk halkı buna layık sanki!Yahu bir hata bu kadar mı olur, göstere göstere yapılır.Parmağını prize sokarsan çarpılırsın arkadaş, e niye sokuyosun o zaman?Haa evet çarpıyormuş demek için mi?

Burada yazdıklarımı kimsenin yanlış anlayacağını sanmıyorum ama yine de ufak bir açıklama yapmakta fayda görüyorum.Ben demiyorum ki kültürümüzden utanalım, dinimize boş verelim.Aksine diyorum ki her birey bu ülkeye sahip çıksın, kültürüne ve diline, güzelliklerine sahip çıksın.Ama tanıtım yaparken bizi ilgilendiren şeylere değil başkalarını ilgilendiren şeylere ağırlık verelim.Ülkemizi, kendimizi doğru tanıtalım ki artık insanlar bizi yanlış tanımasın.Bizden öncekiler bunu çok çekti ve görünüşe göre biz de çekeceğiz.Ama hiç olmazsa bizim çocuklarımız rahat yaşasın......
Başa dön
Kullanıcı profilini gör
badman

MesajTarih: Sat Feb 26, 2005 10:42 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yaw ben bu oyunun tanıtımını kanal7'de izlemiştim Smile
Başa dön
nightwolfcem

MesajTarih: Sat Feb 26, 2005 11:59 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

konuyu iyce saptırıcam ama darklord saptırmış bikerem Laughing
darklord söylediklerine katılıyorum güzelde şeyler haklısında ben valla bizim ülkemize turist gelmesini istemiyorum.!!
o niye nediyon sen diyceksin ama bize gelen turistler kimler bana söylermisin
%60 rus %40 da alman fransız hollandalı filan peki
turistlik yörelerde durum ne
satıcıların durumu : turistlerin hepsi ac !!!
calısanların durumu : bu aksam hangi turisti götürsek
turistlerin durumu : bu aksam kimle yatsam
ve kaca yatsam(ruslar için)
halk 15 den 50(yaş) sine : hadi plaj yapamda gözümüz şenlensin
arada götürürüz belki
olaya sapıkları turist kazıklamıya calısanları gece tecavüzcülerinide
katarsak ki utanarak söyliyorum
ya aklıbasında bi aile hergece plajlarda sex olan elle sarkıntılık edilen
sarhoş ne olsa diye tecavüz edilen biyere gelirmiya
bi turist kız düşünün akşam dışarı cıktıgında 5 saat dısarda kaslın
en ez 100 kere sarkıntılıga uğruyo böyle bi ortama turstmi gelir
hayal kuruyoruz saedece geliyo geliyoda ne geliyo nataşa geliyo
durumumuz vahim arkadaşlar
şimdi bu durumda kaliteli turist gelirmi ? gelmez
yani şu var bizim reklamdan cok düzeni değiştirmemiz lazım
niye 1 tane kaliteli turist ülkemizden memnun ayrılsa, ülkesine gidip
türkiye cennet gibi yer insanları cana yakın harika bi ülke dese
o insanlar türkiyeye gelmiycekmi
o insanlarda arkadaşlarına anlatmıycakmı
peki bize hiç mi kaliteli turist gelmiyo geliyo ama kaybediyoruz kazanıcagımız yerde onları .
biz turistlere ne kadar iyi davranırsak okadar da turist kazanırız.
ama ben insanımızı bildigim için bunun mümkün olmadığını biliyorum
sonuç reklam la olcak iş değil bu
gelmez buraya turist filan gelirse hangi turist gelir
parasız turist gelir.
paralıda gelirse oda özel şirketler getirir özel kazanır halk avcunu yalar
sonuçta halk kendi kendini yiyo.
ağlıyolar neden ağladıklarınıda anlamıyorum kendim ettim kendim
buldum dünyası.1 salkım üzümü 5 10 milyona kaktıran banada kaktırmaya calışan insanlardan ne bekliycen Laughing
gülüyorum ama aglanıcak halimze gülüyorum
görüşlerime katılan olur katılmıyan olur lütfen katılmıyan lar kırıcı olmasın sonra bende kırıcı olurum ona göre Wink
buarada aranızda rus yoktur umarım Laughing
sonuç olarak düzeni kendimiz kurduk ve bundan yakınmayada kimsenin hakkıyok biz az turist istedik biz gelmemelerini istedik

gerçi boşada benim yazdıklarım. asıl bunların anlatılması gereken yer bura degil burdaki kimsenin bunları okumaya ihtiyacı oldugunu zanetmiyorum
bu yazıları okuması gereken başka insanlar .
boşa gidecek yani bu yazılar bi faydası yok

ben sadece gördüklerimi yazdım belki benim gittigim yerler öyle kimibilir
darklord güzel yazmışınla benımkinide düzenlesene Laughing
Başa dön
Kullanıcı profilini gör
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.oyunyapimi.org Forum Ana Sayfası -> Duyurular Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sonraki
6. sayfa (Toplam 9 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız