Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
halil
|
Tarih: Thu Feb 24, 2005 10:24 pm Mesaj konusu: |
|
|
slm
cem aslinda ben finallerden sonra bu konuda biraz çalışmaya başladım. diyorum ki eğer istersen matematik konularını bir başlıkta oyun programlama ile ilgili konuları başka bir başlıkta toplayalım. Ben şu an vektörler ve matrislerle ilgili bir döküman hazırlıyorum. umarım hoşunuza gider. Elimden geldiği kadar açık anlatmaya, çok sıkıcı ve gereksiz detaylara girmemeye özen gösteriyorum. görüşmek üzere... |
|
Başa dön |
|
|
nightwolfcem
|
Tarih: Fri Feb 25, 2005 2:13 am Mesaj konusu: |
|
|
halil ben busıralar ne nete giriyorum nede programlama kasıyorum
bi oyuna kaptırdım kendimi gidiyo !!!!!
valla önümüzdeki hafta bakıyım düzene girmiye çalısıcam sen devam et
hazırla dökümanları önümüzdeki hafta bakarız beraber bişeyler yapalım |
|
Başa dön |
|
|
Spawned_c
Kayıt: Jun 11, 2004 Mesajlar: 115 Nereden: Kornanın dori dori ettiği yerden
|
Tarih: Fri Feb 25, 2005 7:15 pm Mesaj konusu: |
|
|
kimse benim önerimi dikkate almicak mı yaw ? |
|
Başa dön |
|
|
halil
|
Tarih: Fri Feb 25, 2005 8:43 pm Mesaj konusu: |
|
|
herkese slm
Spawned_c ben web tasarımından hiç anlamam. Bu nedenle tasarımı senin yapman (eğer cem de kabul ederse) çok güzel olur. Ben bu aralar okula dönmeye hazırlanıyorum fakat döküman çalışmalarım devam ediyor. Bir iki hafta içinde bir düzen kurarak tam bir kaynak oluşturabiliriz diye umuyorum. Katkılarınız için şimdiden teşekkürler ve iyi çalışmalar dilerim... |
|
Başa dön |
|
|
nightwolfcem
|
Tarih: Sat Feb 26, 2005 11:13 am Mesaj konusu: |
|
|
Spawned_c: lütgen affet kardeş
acale msjlara baktıgımdan göremedim ne olur kusuruma bakma. önerin çok güzel neden olmasın
bende bugunden itibaren yeni dökümanlar hazırlamıya baslıycam .(yine türkçeyi katledicem ) ama napıyım benim kusurumda bu ,sizde bi gözden geçirirsiniz sorun kalmaz. destek olmak istiyen varsa msn ile baglantı kuralım
msn and mail :nightwolfcem@hotmail.com dan bana ulasa bilir.
herkeze şimdiden çok çok teşekkürler. |
|
Başa dön |
|
|
Spawned_c
|
Tarih: Sat Feb 26, 2005 5:07 pm Mesaj konusu: |
|
|
canın saolsun abicim ne demek. elimden geleni yapıcam söz. Türkçe'ni ben düseltirim yakında başlıyorum... |
|
Başa dön |
|
|
ayberk_cerit
Kayıt: Aug 13, 2004 Mesajlar: 51 Nereden: Avdan'dan geliyor elinde desdi,kız kurban olduğum sana kim küstü ...
|
Tarih: Sat Feb 26, 2005 10:30 pm Mesaj konusu: |
|
|
Eline sağlık Cem, güzel olmuş içerik kaliteli ancak sayfa düzenini biraz daha güzelleştirebilirsin... Böyle de iyi olmuş ama ... |
|
Başa dön |
|
|
Spawned_c
|
Tarih: Wed Mar 02, 2005 7:16 pm Mesaj konusu: |
|
|
hepsini yaptım bi güsel sonra hepsi gitti bi güsel |
|
Başa dön |
|
|
deysat
|
Tarih: Fri Mar 18, 2005 4:54 pm Mesaj konusu: |
|
|
İçinizde en bilgisiz kişi olarak siz Ustadlarımdan sıfırdan bir oyun nasıl yazabilirim onu öğrenmek istiyorum. Kafamda konusunu, Tarzını, karakter yapısını tasarladım ve bunu faliyete geçirmek istiyorum ve bu konuda hiçbir bilgim yok sizin sitenizi inceledim fakat benim planımdaki oyun 2d olucak örnek aldığım oyun ise uo(ultima online) bana bu konuda türkçe bir döküman var ise kaynak olarak sağlayabilirseniz birde üzerinde hakim olduğuma inandığım küçük programların bana bir faydası olurmu (photoshop,corel,dreamweaver,fireworks,flash vb.) 3d max şartmıdır ? ne tür komutların olduğunu hangi programları kullanmam gerektiğini ve bu komutların ne işe yaradığı hk bana bir yardımcı olursanız çok minnettar kalırım şimdiden sizlere teşekür ederim
bilgisizliğimden yanlış bir tabir kullandıysam sizlerden özür dilerim umarım siz Ustadlardan çok şey istemiyorumdur. |
|
Başa dön |
|
|
halil
|
Tarih: Fri Mar 18, 2005 7:56 pm Mesaj konusu: |
|
|
merhaba
oncelikle sunu belirtmeliyim ki oyun yazmak cok uzun soluklu ve sabir,bilgi, deneyim vb. bircok parametreye bagli bir olaydir. Eger oyunumu kendim yazarim bir ekibe ihtiyacim yok diyorsan butun herseyi kendin yapman gerekir. Bunun icin
a-) Once oyun yazacagin bir dil secmen gerekir. En kullanilanlar c++, basic ve delphi dir
b-) Bu dili en az orta seviye ogrenmeli ve ozellikle nesne tabanli programlama konusunda yetkin olmalisin. zaten eger 2 boyutlu bir oyun yazmak istiyorsan programlamayi ogrenirken arayuz kullanmadan nasil oyun yazilabilecegini deneyebilirsin. En azindan oyun yazmanin mantigini yavas yavas kavramaya baslarsin.
c-) Fakat gunumuzde yazilan bircok oyun directx veya opengl gibi arayuzler kullanir. Bu arayuzler (api) ekran kartinin tum ozelliklerini kullanabilmemizi saglar ve yazdigin oyun diger yontemle yazacagindan kat be kat hizli olur.
d-) Tabi kod yazarken oyunun gorsel kismini da unutmadan 3ds max, maya, 4d cinema gibi 3d programlarla (oyun 2d olacaksa bile) cizimler yapmak elle cizim yapmaktan hem daha kolay hem de daha kaliteli olacaktir.
e-) Aldigin goruntuleri, kullandigin dile kullandigin api sayesinde aktararak oyununu yazmis olursun.
Yazdigim bu kotu aciklama icin ozur dilerim. Bu arada burada kimsenin ustad olma seviyesinde olduguna inanmiyorum. Burada herkes birseyler yapip bu sektoru Turkiye de canlandirmaya calisan bir grup insan. Aslinda bu amator ruhu korumak acisindan cok guzel bir olay. Sahsen ben bu konuda yardim etmek icin elimden geleni yapmaya hazirim. Su an sifirdan oyun yapimini anlatan bir dokuman hazirlamaya calisiyorum. Umarim bitiririm ve birileri bundan yararlanabilir. Eger icinde oyun yazmak icin biraz istek varsa sakin bu enerjiyi kaybetme. Hep birlikte birbirimize destek olalim ve bakalim neler yapabilecegiz... Iyi calismalar... |
|
Başa dön |
|
|
|