Tarih: Wed Jan 12, 2005 1:36 pm Mesaj konusu: Modelde export ile kalıcı özellikler
Selamlar.
Öğrenmem gereken önemli bir husus var ve sizlere danışmak istedim. Herşeyi ile ful hazırlanan bir karakter'in oyuna export edilmesi sonucunda üzerinde ayarlamış olduğum özelliklerin tamamı oyuna aynı biçimde aktarılır mı? Aktarılmazsa bunun oyun yazılımı ile bir alakası var mıdır? Örneğin karakterin eklem yerlerine yaptığım weight ayarları export edildiğinde oyunda aynı şekilde görünecek mi? Yoksa weight ayarları export edilmeyip orjinal hali ile mi oyuna sunulacaktır. Yada weşght ayarları export ediliyorda oyun motoru mu çalıştırmıyor. Başka bir örnek bir duvara alpha map kullanarak bir çatlak eklediğimizde bu da yukarıdaki anlattıklarım gibi export edilmiyor mu, ediliyorda mı açılmıyor vs........................ ve bunun gibi bir çok daha şey. Eğer beni bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim. Lütfen beni bu sıkıntıdan kurtarın. Şimdiden herkese çok teşekkür ediyorum. Sizlerin arasında softimage xsi ile ilgili problemleri olan varsa benimle paylaşsın. Kolay gelsin.
tamamen import/export eden programa ve kullanılan formata bağlı. her oyun motoru veya program her formatı %100 okumaz. mesela 3ds formatında editor ayarlarını saklayan chunklar vardı sanırım. bunların oyunda kullanılması istenmiyorsa kullanılmaz, alınmaz. bazı import şekillerinde ise kaplamaların veya kemiklerin veya dummy lerin alınmadığı görülmüştür. ( keşke bir veya birkaç standart olsa da rahatlasa modelistler )
sonuç olarak çıktılar arası farklılıklar olabiliyor. özel eklentiler kullanılacaksa ya bunlar için ayrı sınıf açılıp yeni modeller ile üste bindirilmeli(karaktere silah ekleme gibi), ya da yeni veya daha iyi import sistemine geçilmeli. hatta isteyen kendi formatını yapar ama bence uğraştırıcı ve gereksiz olur.
kolay gelsin. .
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız