Ana Menü
· Ana Sayfa
· Dosyalar
· Dökümanlar
· Forum
· Günün Resmi
· Haber Arşivi
· WWW Linkleri
· Üye Listesi

Forumlar

strncpy ve strncpy_s
 Konu adi : Borland c++ Builder ile Amiral Batti
 Rady10 - YerliOyun
 Kabusta Kaybolmak
 Konsol da programı bekletmek
 Oyun programlama icin hangi programlama dilli ?
 flash! şanlıurfa bilgisayar oyununda(no rapid)
 Sevgilim Olur musun?
 Directx'e başlamak isteyenler bi bakın
 PSP programlama
 Flash tan php
 Bilgisyr oyunu yapmam için üniverstde hangi bölüme girmeliym
 www.arshiv.gen.ms
 Cimg.h ilgilenenler icin
 müttefik oyunu

Konu Disi
 Emraah
 Yeni sitemiz açıldı
 Kalp krizi durumunda ne yapılmalı?
 Oyun sektöründe hangi görevde çalışmak isterdiniz?
 Takım arkadaşı sorunu
 msn de renklı nıck
 pc hata veriyor ! YARDIM!!
 Gülmek isteyenler Buraya
 İnanılmaz hl 2 modu görüntüsü
 Computer Languages History

[ Forumlara Git ]

oyunyapimi.org: Forums

www.oyunyapimi.org :: Başlığı Görüntüle - Delphi vs Visual Basic
 SSSSSS   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   LoginLogin 

Delphi vs Visual Basic

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.oyunyapimi.org Forum Ana Sayfası -> Programlama Dilleri ve Algoritmalar
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Spawned_c

Nereden: Kornanın dori dori ettiği yerden

MesajTarih: Wed Dec 29, 2004 7:06 pm    Mesaj konusu: Delphi vs Visual Basic Alıntıyla Cevap Ver

Selam arkadaşlar... Kafaya olodukça taktığım bir soru: Güzel güzel VB6 ve VB.NET kullanırken (bilimum database uygulamaları yaparkene) tutup Delphi öğrenmenin bi mantığı var mıdır? Delphi database uygulamalarında nasıldır? MS Access ile uyumlu mudur? Kod yazımı VB kullanan birine nasıl gelir? hangi sürümünü edinmek gerekir (Delphi 2005, Delphi Cool? Çok mu soru sordum???
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder MSN Messenger
SedatAtif

Nereden: Uzaydan

MesajTarih: Wed Dec 29, 2004 9:04 pm    Mesaj konusu: Re: Delphi vs Visual Basic Alıntıyla Cevap Ver

Spawned_c demiş ki:
Selam arkadaşlar... Kafaya olodukça taktığım bir soru: Güzel güzel VB6 ve VB.NET kullanırken (bilimum database uygulamaları yaparkene) tutup Delphi öğrenmenin bi mantığı var mıdır?

Bence yoktur. İlla yeni bir dil öğrenilecekse, ve bu dille oyun programlama yapılacaksa C tavsiye ederim.

Ayrıca bir Delphi kullanıcısı olduğumu belirteyim.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Kullanıcının web sitesini ziyaret et
DoganBir

Nereden: İstanbul

MesajTarih: Wed Dec 29, 2004 9:16 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

VB6 bnce çok kötü idi. Ama VB.Net iyi gözüküyor. Ama benim yine de şu vb ye gıcığım var. VB yi iyi biliyorsan bence devam et. Delphi bence daha iyi. Veri tabanı uygulamaları için veya oyun yazmayacaksam mutlaka Delphi kullanırım. Delphi 2005 in VB.NET den tek eksiği var. Pocket PC için uygulama geliştiremiyorsunuz. Bundan sonraki sürümünde inşallah gelecektir. (Ümid ediyorum.). Delphi nin kullanıcı arayüzü VB ye göre daha üstün (bence). Oyun yazacam diyorsan VB veya Delphi yi boşverip C++ la uğraşmalısın.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Spawned_c

Nereden: Kornanın dori dori ettiği yerden

MesajTarih: Wed Dec 29, 2004 9:43 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

VB6'yı oldukça iyi kullanıyorum. özellikle database uygulamalarında çok kolaylık sağlıyor. ama delphi'ye geçmek istiyorum. sebebini bilmiyorum ama böyle bir istek uyandı içimde. oyun yazmak çok istedim ama malesef vakit yok. ayrıca etrafımda benimle birlikte çalışacak insan yok. özellikle 3d modelleme konusunda bilgili kimseyi tanımıyorum. mesela 5-6 ay önce 3d bomberman klonu yapcaktım ilk deneyim olarak. ama hiçbiryerden directx karakter modeli bulamadım. şimdilik o iş yattı. belki biraz daha ilerde tekrar deneyebilirim. şimdilik benim için önemli olan database uygulamaları... eğer gerçekten delphi bu konuda vb'den daha güçlüyse delphi kullanabilirim.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder MSN Messenger
Ragnor

Nereden: Bursa

MesajTarih: Thu Dec 30, 2004 1:26 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bana sorarsan VB6 ile Delphi aynı işi yapan, aynı yeteneklere sahip iki farklı programlama dili konumunda. Ha şu var Pascal'ın katı yapısı beni ondan soğutuyor. Zaten basit olan veritabanı uygulamalarında çokta kasmak akıl kârı değil. İkiside RAD sonuçta. Şimdi kalkıp Delphi öğrensen işin sonunda amelelik yapmış olduğunu fark edersin. VB.NET'e gelince .NET çok ama çok kötü birşeydir. Uzak durulmalı. Lütfen birilerinin her hakkına sahip olduğu bir teknolojiyi kullanarak onların köleleri durumuna düşmeyelim. Hemde sadece kolayca birçok platform'a kod yazmak için ki bütün o platformlar yine o birilerine ait.
Ve evet anarşistim, var mı diyeceğiniz? Smile
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
ferit

Nereden: Jandarma

MesajTarih: Thu Dec 30, 2004 2:19 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

vb6 ile bir veritabanı işlemi..

sınırsız kutucuk(textbox) var tablodaki sütünlara denk gelen..

Alıntı:

rS.Open "select * from tb_kursiyer where adayno= '" & getId(Me) & "'", dB, adOpenDynamic, adLockPessimistic

Dim dta As TextBox
For Each dta In txtData
If dta.Text <> "" Then
rS.Fields(dta.DataField).Value = oxp.Text
End If
Next dta

rS.Update
rS.Close
Set rS = Nothing

bu kodla tam 132 kutucuğu aynı anda güncelleyip aynı anda ekleyebiliyorum.. bunun eger delfi de daha kisa yolu varsa delfi iyidir.. degilse vb6 iyidir..

ha ama veritabanı programcılığı iğrençtir.. bir sürü kutucuk koyarsınız felan.. o yüzden hiç bulaşmayın bence :) hele formu tasarlarken benim gibi detaycı biriyseniz kafanızı yiyebilirsiniz.

vb.net çok iyidir.. ama framework her pc de olmadigi icin uygulamalarin yanina bide framework koymak lazım... .net için paralı ama manyak componentler var eger bu işten cok para kaznamayı hedefliyorsan 1000 dolara bu componentleri alip herşeyi sürükle bırakla yapabilirsin.. tabi kendi componentimi kendim yazarım dersen o ayrı :)

en çok para kazandıran işlerse web tabanlı paket programlardır.. kişiye hem bilgisayarında işlem yaptırırken hemde web sayfasını otomatik güncelleyen bir yazılım iyi para kazandırır...

(eys devam ediyoruz.. dedim ya 2005 in ilk ayı bitcek diye.. :)
Başa dön
Kullanıcı profilini gör
Jazz

Nereden: izmir

MesajTarih: Fri Dec 31, 2004 9:20 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Delphidede aşağıdaki gibi olabilir, Bence en iyisi hangisinde mutluysan onu kullanmak Smile
Kod:

var
  Counter : integer;
begin
Table1.Open;
Table1.Append;
  for Counter := 0 to ComponentCount-1 do
      if ( Components [ Counter ] is TDBEdit ) then
        ( Components [ Counter ] as TDBEdit ).Text :=oxp.Text;
Table1.Post;
Table1.Close;
end;
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.oyunyapimi.org Forum Ana Sayfası -> Programlama Dilleri ve Algoritmalar Tüm saatler GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız