Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
DoganBir
|
|
Başa dön |
|
|
RoadMaster
|
Tarih: Tue Nov 23, 2004 5:30 pm Mesaj konusu: |
|
|
okudum ama hani bilmem pek olmaz gibi |
|
Başa dön |
|
|
harzememo
|
Tarih: Tue Nov 23, 2004 6:22 pm Mesaj konusu: |
|
|
koptum:
"Türkiye nin ilk 3D oyunu Pusu merkez alınarak..." daha çıkmadı bile...
buradan da anlaşılacağı üzere program(atölye) eğitim değil, reklam amaçlı olacak. hani gora çıkmadan haftalar önce de böyle idi. diyecekleri şeyler; şunları kullandık(c++, opengl, bsp), emeği geçenler şunlar... gelip de yani oyun yapımı budur diyecekleri şeyler anca netteki birkaç dökümana benzer. niye mi önyargılıyım? çünkü bu tarz uygulamalar hep bu amaçla yapılmıştır. genelde para ödenir bu iş için. kimse hayrına reklam organizasyonu yapmaz, isterse -1. 3d oyun olsun.... |
|
Başa dön |
|
|
harzememo
|
Tarih: Tue Nov 23, 2004 6:30 pm Mesaj konusu: |
|
|
bana nasip olmadı ama, hani pek buralarda sevilmeyen mevdinc de yaparmış arada bir böyle tanıtımlar/reklamlar. pek işe yaradığını söyleyeni duymadım teknik açıdan... |
|
Başa dön |
|
|
DoganBir
|
Tarih: Tue Nov 23, 2004 6:43 pm Mesaj konusu: |
|
|
Yaw hemen böyle konuşmayın. Önce bir görün ondan sonra konuşun. Herkes biraz reklamını yapacak. Eğer orda ortaya bir şeyler çımazsa bu kişiler zaten gözden düşecektir. Ama görmeden de kimseyi infaz etmeyin |
|
Başa dön |
|
|
spider_hip
|
Tarih: Tue Nov 23, 2004 7:05 pm Mesaj konusu: |
|
|
Televizyona bi 5sn lik reklam verse tüm Türkiye duyar.
- Orjinal kutusu vıınnn diye gelip ekranın yarısını kaplıyor ve Şu tarihte ilk Türk bilmemne oyunu şu tarihte tüm vs. lerde....
Çok mu pahalıya gelir acaba?(hem orjinal bi fikir ; Ben hiç öyle oyunu reklamlarda görmedim mesela) |
|
Başa dön |
|
|
DoganBir
|
Tarih: Tue Nov 23, 2004 7:08 pm Mesaj konusu: |
|
|
Türkiye için konuşuyon dimi spider_hip. Türkiye de büyük bir korsan pazar olduğundan reklama yapacakalrı harcama fazla gelebilir. Kurtlar Vadisinin arasına bir reklam versinler de görim |
|
Başa dön |
|
|
SedatAtif
|
Tarih: Tue Nov 23, 2004 7:23 pm Mesaj konusu: |
|
|
spider_hip demiş ki: |
hem orjinal bi fikir ; Ben hiç öyle oyunu reklamlarda görmedim mesela) |
Yabancı ülkelerde oluyor öyle TV'ye, sinemaya oyun reklamı vermek gibi şeyler. Oralarda orjinal oyun alınıyor tabi |
|
Başa dön |
|
|
harzememo
|
Tarih: Tue Nov 23, 2004 7:25 pm Mesaj konusu: |
|
|
splinter cell reklamları kaç kere ntv de yayınlandı hiç mi haber&bilgi kanalı izleyen yok |
|
Başa dön |
|
|
chenmy1
|
Tarih: Tue Nov 23, 2004 7:29 pm Mesaj konusu: |
|
|
tamam iste Turk oyununda reklami oyle yapilsin daha mantikli boylece orjinale de vurgu yapilir..Kopya almayin v.s. gibisinden ..
-Soyle dogru duzgunce aciklamalarda yapilirsa .
REKLAMDA SOYLE DENIRSE mesala kopyaya karsi bir kurumdan :
"Turkiyede bazi sektorlerin gelismesini ve yeni is alanlari istiyorsaniz orjinal oyun alin." |
|
Başa dön |
|
|
harzememo
|
Tarih: Tue Nov 23, 2004 7:41 pm Mesaj konusu: |
|
|
Bilgisayar Kullanıcılarını Bilinçlendirme Platformu bir reklam yapmıştı. her ne kadar ilk bakışta (işin maddi yönünün daha çok olmasından dolayı) sadece bilgisayar ve parçaları için gibi gözükse de tamamen korsana karşı bir reklam. yani yazılımından da bahsediyordu: "...yazılımı lisanssız... teknik destek vermeyen.... ile ne siz ne de ülkemiz bir yere gidemez" etrafta oyun olsa eminim oyun.. vs için de reklam yaparlar... |
|
Başa dön |
|
|
DoganBir
|
Tarih: Tue Nov 23, 2004 7:48 pm Mesaj konusu: |
|
|
bu atölye çalışmasına gitmeyi düşünen var mı? Orada görüşebiliriz. Ben gitmeyi düşünüyorum. |
|
Başa dön |
|
|
spider_hip
|
Tarih: Tue Nov 23, 2004 8:10 pm Mesaj konusu: |
|
|
Valla düşünüyorum düşünüyorum çözüm bulamıyorum.Nasıl durdurulur bu kopya olayı.
Amerika durdurmuş dimi ?
Bi onlara sorsak da formülü onlar söylese .
Pardon konuyu iyice saptırdım.Knu atölye çalışması idi.
Ben reklam fikrimin telifini almaya gidiyorum. |
|
Başa dön |
|
|
DoganBir
|
Tarih: Tue Nov 23, 2004 10:17 pm Mesaj konusu: |
|
|
RESFEST LOUNGE'DA WORKSHOP - "TÜRKİYE'DE BİR OYUN YAPMAK PUSU"
12 Aralık Pazar saat 11:30'da Yeni Melek Festival Fuayesinde Türkiye'nin ilk 3 boyutlu bilgisayar oyunu olan "PUSU" örneği incelenerek, bilgisayar oyunlarının hazırlanmasındarol alan tüm aşamalar (senaryo, karakter tasarımı, storyboard oluşturulması, oyun motoru tasarımı, vb) canlı örneklerle ele alınacak; yapım aşamasında karşılaşılabilecek zorluklar ve çözüm yolları konusunda bilgi verilecektir.
Bu workshop, Yoğurt Teknolojileri ve 3TE Games işbirliği ile gerçekleştirilmektedir.
KATILIMCILAR: Cemil Türün(Yoğurt Teknolojileri), Cem Uzunlar(3TE Games), Hakan Yüksel(3TE Games), Çetin Tüker |
|
Başa dön |
|
|
SedatAtif
|
Tarih: Tue Nov 23, 2004 11:28 pm Mesaj konusu: |
|
|
harzememo demiş ki: |
splinter cell reklamları kaç kere ntv de yayınlandı hiç mi haber&bilgi kanalı izleyen yok |
Ben fazla TV izlemiyorum, herhalde o yüzden görmedim
(gerçi izlediğimde de ya NTV ya da CNBC-E izlerim ) |
|
Başa dön |
|
|
|