Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
Ragnor
|
Tarih: Mon Nov 08, 2004 7:51 pm Mesaj konusu: |
|
|
Birde yarışmaya gönderilecek oyunların kısıtlı süre yüzünden bitip bitmemesi pek önemsenmemeli oyun oynanabilir olduğu sürece. Tabii oyunun tamamlanmış olması oyun için birt artı olmalı... |
|
Başa dön |
|
|
Comez
|
Tarih: Mon Nov 08, 2004 10:56 pm Mesaj konusu: |
|
|
Ilk yarışma mario tarzı bir olduğu konusunda hemfikir olunmuş galiba. Ne zaman başlıcak? Ne kadar sürecek? Birinciye kim yada kimler nasıl karar verecek? Bu soruların cevabını kim verecek? |
|
Başa dön |
|
|
yasingulderen
|
Tarih: Mon Nov 08, 2004 11:23 pm Mesaj konusu: |
|
|
ya arkadaşlar bu yarışma olayında son durum nedir? Birde ben bu forum üzerinde olmaycak bi site bunu üstlenmeli! |
|
Başa dön |
|
|
Comez
|
Tarih: Mon Nov 08, 2004 11:29 pm Mesaj konusu: |
|
|
Bu sitede olsun. Başka siteye ne gerek var? Son durumu da okuyon işte. 1 - 1 mario galip. |
|
Başa dön |
|
|
karloff
|
Tarih: Tue Nov 09, 2004 11:42 am Mesaj konusu: Ben katılırım... |
|
|
Arkadaşlar katılcakların listesini yapacaksak beni ekleyin hemen. Yazın yapsaydınız diye üzülenler için: 1 ya da 2 ayda bir yapalım desek nasıl olur? Ayrıca yarışmaya özel bir site yapma konusun bayram tatilinde bi deniyim. Ortaya çıkan şeyi burdan size duyururum. |
|
Başa dön |
|
|
chenmy1
|
Tarih: Tue Nov 09, 2004 9:54 pm Mesaj konusu: |
|
|
ben denizede soyledim ama cevap gelmedi dedigim gibi ben hevesliyim boyle birsey yapmak istiyorum her seyi organize edebilirim isterseniz katilacaklarin
-listesi v.s.
-kurallar v.s.
-kategoriler
her 2 ayda bir yarisma yapariz 1 ay yarisma suresi 1 ayda katilim aliriz.
hakemde olabilirim ..
cevabinizi bekliyorum |
|
Başa dön |
|
|
Comez
|
Tarih: Wed Nov 10, 2004 1:17 am Mesaj konusu: |
|
|
Bence 1 ay yeterli bir süre. Katılım almaya gerek yok. Zamanı gelince isteyen oyununu gönderir. Birinin bu işi üstlenmesi iyi olur. Yoksa böyle her kafadan ses çıkarak olmuyacak. Chemmy sen yap abi bu olayı. Zaten admin abiler ortalıkta gözükmüyor. |
|
Başa dön |
|
|
chenmy1
|
Tarih: Wed Nov 10, 2004 4:28 am Mesaj konusu: |
|
|
katilim almaya gerek var cunku daha once boyle bir sey yapalim diyipde kimsenin bir sey yapmadigi olaylar oldu..
-Katilacaklar belirlenmeli
-Kategoriler olmali (2d/3d)
-1 ay suresi olmali
-Kodlar yayinlanmali boylece GPL lisans da uymus oluruz
-Puanlama yapacak hakemler belirlenmeli
-Dosya boyutlari belirlenmeli (mesala 1 MB ve alti buna uygun )
-Sonuclar bir tane olmamali mesala En guzel oyun(zevkli), En iyi ses , En iyi Grafik , En iyi oynanabilirlik
- Amac oyun yapmak oldugu icin bazi hazir engine ler kullanilabilmeli Cdx v.s. gibi ama onunda siniri olmali veya oyunun motorunu kendi yazmali bunlari basvururken soylemeli
-Kazanana para odulu veremiycegimize gore ana sayfada ilk 3 u bir sonraki yarismaya kadar yayinlamak ve toplamda kac kez birinci oldugunu genel olarak yazmak felan olabilir.
dedigim gibi bekliyorum sizi eger kabul ederseniz katilim alalim 5 kisi felan bile olsa yapalim . Bunun icin 1 hafta katilim icin bekliyorum bu sure icinde min 5 kisi basvurursa basliyalim en azindan deneyim olur cevabinizi bekliyorum.. |
|
Başa dön |
|
|
Comez
|
Tarih: Wed Nov 10, 2004 5:30 am Mesaj konusu: |
|
|
"Kodlar yayinlanmali boylece GPL lisans da uymus oluruz"
GPL lisansı oyunyapimi sitesinde yarışma olursa kodlar yayınlansın mı diyor? Yoksa ben yanlış mı anladım?
"-Katilacaklar belirlenmeli"
Aha ben katılıyom. 2D-3D farketmez. Hepsinde başarısız olacağıma inanıyorum. (Bu kadar da açık sözlü olunmaz)
"-1 ay suresi olmali "
Her ayın 15 i olsun mesela. 15 Kasım da başlayabilir. 1 ay süremiz olsun. 15 Ekim de bitirmeyeni bu ayın tembelleri(kazmaları) diye sitede yayınlayalım.
"Kategoriler olmali (2d/3d)"
2D/3D diye ayırmıyalım. Eski bir oyunun tarzında isteyen 2D isteyen 3D yapsın. Ilk olarak mario tarzı bir oyun isteniyor.
"Puanlama yapacak hakemler belirlenmeli"
Hakem konusunda oyum Mentat abiye. Collina gibi mubarek. (Tip olarak degil, işini iyi yapması bakımından) Tüm admin abiler(varsa aplalar) hakem olsun işte. (3 korner 1 penaltı olsun) (Topu atan alsın)
"-Dosya boyutlari belirlenmeli (mesala 1 MB ve alti buna uygun )"
Bence de bu önemli. Adam dandik oyuna 15 MB mp3 koymasın. Yada bmp yerine jpg kullansın. Optimize etmek önemli. (Yani herhalde öyle)
"Sonuclar bir tane olmamali mesala En guzel oyun(zevkli), En iyi ses , En iyi Grafik , En iyi oynanabilirlik"
Naptın yaa Oscar ödülümü dağıtıyon. Tüm bunlar değerlendirilerek tek birinci olsun. (Zaten diyon anca 5 kişi katılacak, o zaman herkesi birinci yapalım)
"- Amac oyun yapmak oldugu icin bazi hazir engine ler kullanilabilmeli "
Hersey serbest olsun. Isteyen babasına yaptırsın. Yeterli katılım olsun. |
|
Başa dön |
|
|
chenmy1
|
Tarih: Wed Nov 10, 2004 7:05 am Mesaj konusu: |
|
|
halinden bu yarisma konusunda ne kadar ciddi oldugun anlasiliyor
neyse sanirim kafaniza gore takilmak istiyorsunuz siz bilirsiniz ben diger arkadaslarinda cevabini bekliyorum |
|
Başa dön |
|
|
Jazz
|
Tarih: Wed Nov 10, 2004 11:56 am Mesaj konusu: |
|
|
Yani kısacası NeHe 'deki Contest yani yarışma modunda olabilir. Konu belirleniyor, altında kurallar açıklanıyor mesela kaynak kodları açık olmalı, kod içinde bolca açıklama comment olmalı, tüm örnekler zip veya rar ile sıkıştırılmalı, kaynak kodlar kolaylıkla derlenebilmeli, freeware library falan kullanıldıysa sorunsuz derlenebilmesi için onunda dosyaları eklenmeli, toplam boyut en fazla şu kadar olmalı gibi kurallar konulmuş. Gerçi onlar yılda bir iki kez yapıyor bu yarışmaları o ayrı... |
|
Başa dön |
|
|
chenmy1
|
Tarih: Wed Nov 10, 2004 12:21 pm Mesaj konusu: |
|
|
evet abi aynen boyle yapilmali ...
Zaman konusu belki baslarda boyle olabilir ama sonra degistirilebilinir.Zaten su an icin deneme yapilmali bence ben cidden bu isin sonunda guze seyler cikicagina inaniyorum. |
|
Başa dön |
|
|
levent
|
Tarih: Wed Nov 10, 2004 12:24 pm Mesaj konusu: |
|
|
bence;
1)1 ay hazırlama süresi iyi, ancak 2 ayda bir yarışma bence çok sık olur,yılda 2-3 defa yeterli.
2)Oyunun yapısı kısıtlanmalı,yani mesela 2D-sidescrolling gibi,ama türü serbest olabilir arcade,platform,adventure platform vb..
3)Oyun kodları/kaynakları mutlaka açık olmalı.
4)Geliştirme ortamı serbest olmalı,sadece diller değil Flash, AGS,Game Maker gibi araçlar da kullanılabilmeli.Ancak kendi engine'ni hazırlamış olmak (+) puan getirmeli.Buna karşılık Game Maker (-) puan vermeli.
5)Herkes kendi katılımı hariç oy hakkına sahip olmalı,ancak adminlerin oyları daha değerli olmalı, AB konseyi gibi , Ayrıca hakemler sadece adminler olmalı.
6)Katılıma bağlı olmakla birlikte en azından ilk 3 olmalı.
7)Katılanlar,önceden başvurmalı,projelerini sadece bir kez submit edebilmeli,yoksa "abi aha şu lib'i unutmuşum,anaa jpegler eksik kalmış" falan gibi olaylar olmamalı.
8)Ve son olarak bu yarışma gerçekten yapılmalı,ilk defada çok bir şey beceremesek bile,en azından site örnek kod bakımından zenginleşir. |
|
Başa dön |
|
|
ferit
|
|
Başa dön |
|
|
karloff
|