Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
TheCotanak
|
Tarih: Wed Nov 03, 2004 8:37 pm Mesaj konusu: Yeni Foodrade! |
|
|
Foodrade, ikincisinden sonra bu sefer baştan başlayıp Foodrade ismiyle yeniden yapılıyor.
Bu sefer minik ofis oyunundan biraz farklı.
İnanılmaz detaylı, senaryolu ve karmaşık olarak hazırlanan foodrade, bu sefer ticari olarak düşünülüyor. Tamamen directx ile hazırlanan oyun, genel yapısından tamamen farklı artık, sadece ismi Foodrade olarak kaldı diyebilirim..
İşte size oyun içinden bir görüntü..
Ama unutmayın, bu sadece test görüntüsüdür.. HUD geliştirilecektir ilk olarak. Sadece biraz fikir versin diye koydum..
Grafikler de deneme amaçlıdır.. Geliştirilecektir.
Ev kiralamak için bir bina bulunur.. Ardından bu binadaki daire beğenildikten sonra banka kredisine dahi bakılarak en son kira sözleşmesi okunur. (bu kadar detaylı oyun)
Oyunda ilk olarak ev kiralamak söz konusu. Bunun için bankaya gidip kredi almak şart, ve her şey tamamen günümüz şartlarına uygun olarak hazırlandı. Bankadan kredi almak için de şartlar ağır diyebiliriz. AMa o da bankasına göre değişiyor. Bankadan kredi aldıktan sonra kira şartlarına uyarak imzaladığımız zaman evi kiralamış oluyoruz.. Paramıza göre satılık ev de bakabiliyoruz. Evin yeri, çevremizi geliştirebilmemiz için önemli, bu nedenle oyunda para kazandıkça evimizi de değiştirmemiz yararımıza oluyor. Oyun tamamiyle strateji, ve düşünüldüğü sisteme bağlı kalarak hiç bitmiyor. Bu özelliğiyle menejerlik oyunlarına benzeyebilir.
Ev kiralama ekranından (daha tamamlanmadı.. fikriniz olsun) bir görüntü:
|
|
Başa dön |
|
|
ferit
|
Tarih: Wed Nov 03, 2004 8:51 pm Mesaj konusu: |
|
|
süper proje çok beğendim.. grafiklerde hep böyle olcaksa süper.. piksellerde senin çalışman mı? |
|
Başa dön |
|
|
esarisan
|
Tarih: Wed Nov 03, 2004 8:58 pm Mesaj konusu: |
|
|
evet bencede grafikler bu haliyle bile yeterli bence oyunun ruhu daha önemli bakınız transport taycoon bide yeni çıkan şu amerikan seçimleriyle alakalı oyun vardı |
|
Başa dön |
|
|
Comez
|
Tarih: Wed Nov 03, 2004 8:58 pm Mesaj konusu: |
|
|
"Almanyadan oğlum gelcek çıkın evimden" diyen ev sahibi yoksa ben oynamam. |
|
Başa dön |
|
|
gambler
|
Tarih: Wed Nov 03, 2004 9:02 pm Mesaj konusu: |
|
|
çok süper bir görüntü benimde hoşuma gitti. grafikler sana mı ait bende merak ettim bunu ? inşallah geliştirme süreci istediğin(?iz?) gibi sürer ve oyun tamamlanır. |
|
Başa dön |
|
|
TheCotanak
|
Tarih: Wed Nov 03, 2004 10:37 pm Mesaj konusu: |
|
|
Oyun tamamiyle pixelart tadında olacak, evet. Böyle yani..
Görüntüler oldukça fazla olacak, aynı zamanda sadece resim oalrak değil, etkileşimli olacak (ki oluyor.. yukarıdaki görüntüde binalara tıklayıp gerekli bilgileri görebiliyorsunuz)
Oyunun pixelart grafikleri hariç her grafik bana ait (eskisi gibi, ilustrasyonlar, hud, portreler, animasyonlar, logo çalışmaları vs.. ). Sadece pixelart'ları yabancı bir arkadaşım yapıyor. Bu da onun çalışmalarından biri. Ancak dediğim gibi, değişecek şeyler var hala. Deneme bu.
Tek başıma yapıyorum yine oyunu.. Ama ileride ne olur bilmiyorum, ancak şu an tek başıma gayet iyi ve hızlı yok katediyorum. |
|
Başa dön |
|
|
yasingulderen
|
Tarih: Thu Nov 04, 2004 12:20 am Mesaj konusu: |
|
|
Food Rade in şu anda yapılan oyun nasıl olur bilemem ama ilerki yıllarda çok harika şeylerl karşılşacağımız oyunun nasıl geliştiğinden belli!
Size ilk fifa oyununu ve ilk GTA oyununu hatırlatmak isterim:) |
|
Başa dön |
|
|
malihsen
|
Tarih: Thu Nov 04, 2004 12:57 am Mesaj konusu: |
|
|
Süper Daha İyi olacağımı düşünüyorum |
|
Başa dön |
|
|
mentat
|
Tarih: Thu Nov 04, 2004 4:16 am Mesaj konusu: |
|
|
kira sozlesmesi direk benimkine benziyor.. evler icin daha cok sacma sapan balkon, ve bolca anten ve daha az yesillik olursa sanki daha bizim gibi olurmus gibi geldi bana mekanlar.. yabanci arkadasi bi memlekete davet et, anlar mimari havayi daha guzel..
tam gaz devam edesin, kolay gele.. |
|
Başa dön |
|
|
Ziyaretci
|
Tarih: Thu Nov 04, 2004 8:59 am Mesaj konusu: |
|
|
takdir tebrik..
sabırsızlanmak..
kolay gelsin.. |
|
Başa dön |
|
|
cjungie
|
Tarih: Thu Nov 04, 2004 5:45 pm Mesaj konusu: |
|
|
Çok güzel abi devam et... Aşırı detay koy dediğin gibi ve en güzel şey bu tip oyunlarda süpriz ve gizli saklı olaylardır. Böyle küçük güzellikler kat , cinlikler fln...
konu dışı:
yasingulderen demiş ki: |
ilk fifa oyununu ve ilk GTA oyununu hatırlatmak isterim:) |
ilk gta ve gta2 , bence gta3 ,vicecity bunlardan daha iyiydi.eskiden tarzı çok hoştu bence. san andreas'ı oynamadım ama o da yeni tip olduğu için sarmaz beni. |
|
Başa dön |
|
|
spider_hip
|
Tarih: Thu Nov 04, 2004 6:13 pm Mesaj konusu: |
|
|
Vay be . Çok sevindim gerçekten yav . Sen gerçekten tam benim sevdiğim tarz oyunlar yapıyorsun . Neymiş oyle 3d , min radeon 9200 sistem gereksinimi gerektern oyunlar falan..Umarım bitirirsin tebrik eder başırılarının devamını diler(sunuculuk yapmak için atlayıpta yapamadığım için özür diler) Oyununun çıkışını beklerim..... |
|
Başa dön |
|
|
istan
|
Tarih: Thu Nov 04, 2004 6:18 pm Mesaj konusu: |
|
|
foodrade'i yaparken hangi programlardan yararlanıyorsun.. |
|
Başa dön |
|
|
TheCotanak
|
Tarih: Thu Nov 04, 2004 7:30 pm Mesaj konusu: |
|
|
<istan>
Visual Basic 6
Photoshop
Paint Shop Pro
Tümüyle bunlardan yararlanmaktayım.. Vb6 işimi çok güzel görüyor açıkçası.
<mentat>
Pixelart'çı arkadaş İngiltere'de yaşadığı için gerçekten bayağı uzak kalmış buralardan.. Geçen gün izometrik bir şehir istedim, eskizini çizip yolladım elle.. Bana yapıp yolladığı şehirde 7 tane starbucks vardı Binalar ve yollar ise Türkiye'nin standardlarından oldukça uzaktı..
Bu konuda ne yapacağım henüz bilemiyorum, ama bunları da kendim çizebilirim okul olmasa.. Belki de grafiker aramaya başlayabilirim, ama şu an iyiyim açıkçası. |
|
Başa dön |
|
|
TheCotanak
|
Tarih: Fri Nov 05, 2004 12:50 am Mesaj konusu: |
|
|
Görüntü hakkında daha daha neler düşündüğünüzü, oyunda neler olabileceğini, fikirlerinizi vs..
..buraya yazıp benimle paylaşırsanız çok mutlu olacağım. Belki tasarım dökümanına sizin fikirlerinizden yola çıkarak yenilikler ekleyebilirim.. |
|
Başa dön |
|
|
|