Ana Menü
· Ana Sayfa
· Dosyalar
· Dökümanlar
· Forum
· Günün Resmi
· Haber Arşivi
· WWW Linkleri
· Üye Listesi

Forumlar

strncpy ve strncpy_s
 Konu adi : Borland c++ Builder ile Amiral Batti
 Rady10 - YerliOyun
 Kabusta Kaybolmak
 Konsol da programı bekletmek
 Oyun programlama icin hangi programlama dilli ?
 flash! şanlıurfa bilgisayar oyununda(no rapid)
 Sevgilim Olur musun?
 Directx'e başlamak isteyenler bi bakın
 PSP programlama
 Flash tan php
 Bilgisyr oyunu yapmam için üniverstde hangi bölüme girmeliym
 www.arshiv.gen.ms
 Cimg.h ilgilenenler icin
 müttefik oyunu

Konu Disi
 Emraah
 Yeni sitemiz açıldı
 Kalp krizi durumunda ne yapılmalı?
 Oyun sektöründe hangi görevde çalışmak isterdiniz?
 Takım arkadaşı sorunu
 msn de renklı nıck
 pc hata veriyor ! YARDIM!!
 Gülmek isteyenler Buraya
 İnanılmaz hl 2 modu görüntüsü
 Computer Languages History

[ Forumlara Git ]

oyunyapimi.org: Forums

www.oyunyapimi.org :: Başlığı Görüntüle - SOBEE Ekibinde çalışacak elemanlar aranıyor.
 SSSSSS   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   LoginLogin 

SOBEE Ekibinde çalışacak elemanlar aranıyor.
Sayfa Önceki  1, 2, 3  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.oyunyapimi.org Forum Ana Sayfası -> Duyurular
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Takashi

Nereden: Ankara

MesajTarih: Thu Oct 14, 2004 6:52 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bence MevDinç denen şahıs biraz pinti amaan neyse nedir işte yaaa, bana nooluyosa.. bu işe gönül veren 1'e de çalışır 500'e de. Önemli olan geleceği görebilmek
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder MSN Messenger
chenmy1

Nereden: Ankara

MesajTarih: Thu Oct 14, 2004 7:03 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yaw bunun tartisma burda daha once olmustu burdakiler adama demediklerini birakmadilar...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et Yahoo Messenger MSN Messenger
DoganBir

Nereden: İstanbul

MesajTarih: Thu Oct 14, 2004 7:34 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yaw benim sorunum adamla değil kendisi sakarya yada çağırmıştık gelmişti. Ama bu iş için bu yazılan fiyat bence çok az. Yurt dışı ile kıyaslamayın demişsin ama onlarda o zaman Türkiye şartlarına göre ilan hazırlasınlar. O kadar şey istiyorlarsa daha fazla vermeye de hazır olmalılar.
Ayrıca daha önce verilmiş olan ilan www.yenibir.com da yayınlanmış ve ücret yazmayan bir ilandı. Burda ücreti de yazmışlar.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Kullanıcının web sitesini ziyaret et
akyalcingames

Nereden: Konya

MesajTarih: Thu Oct 14, 2004 11:53 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

stroma ve madprgrammer

ben ciddiyim.Şaka da yapmıyorum...
EA da aynı şekilde diğerleride...

grafik tabanlı path sistemini bırakıp nesne tabanlı path sistemi kurarsanız söylediklerimi sizde anlarsınız ve bana hak verirsiniz...

Bu söylediğiniz firmaların hepsi grafik tabanlı path sistemi kullanıyorlar..
peki grafik tabanlı sidtemle nesne tabanlı sistem arasında ne fark mı var
nesne tabanlı sistem çok daha üstün ve uğraşısı az nesneyi yarat o kadar gerisini motor yapsın....

Ör:otomatik çamaşır makinesine karşı elle yıkamayı örnek verebiliriz..

Grarfik tabanlı sistem=camera collision sistemi
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder
akyalcingames

Nereden: Konya

MesajTarih: Fri Oct 15, 2004 12:02 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Ayrıca Bu istedikleri özellikleri ne kadar bilen adam arıyorlar

derken soru sormadım soru gibi gelebilir ama soru değil....

inşallah bu ülkede bir gün oyun progrmalama ile uğraşan insanlar Cem Yılmaz kadar para kazanacak ama ben gürürmüyüm bilemem...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder
mentat

MesajTarih: Fri Oct 15, 2004 1:10 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

@akyalcin: valla sen varsin ya, ea, rockstar, cumlealem uc vakte pesine dusecek bu gidisle.. kim tutar seni! en kisa zamanda buldugun yontemi bir makale olarak siggraph, ya da GDC'de falan yayinlamani oneririm, acik forumlarda da fazla bahsetme, sonra calarlar mazallah..

kolay gelsin..

@ana konu: hakikaten tr'deki maaslarin bu kadar oldugunu aranizda iddia edenler tahminen halen ogrenciler. saka mi yapiyosunuz, mimarlar bile daha fazla kazaniyo (mimarlar, universite mezunlarinin en zavallilaridir genelde de). istanbulda kira falan ne kadar kimsenin haberi yok galiba. sonucta orta halli bir programci ariyorlar desek, verilen listenin adam gibi ogrenilmesi (adam gibi dedim, tartisma cikartip tepemi attirmayin) en az uc bes yil profesyonel tecrube ister. eh uc yillik tecrubesi olan adam 750 milyona calisir mi? calisirsa ben ise almam, cunku salaktir o eleman, is mis beceremez.. bence tuzak bu, ise basvuranlari belleyip silecek Mevlut Dinc.. (komikim)

ogrenci arkadaslar basvursun bence, direk part time bir is ilani gibi..

bir de rica, mevlut dinc gibi bir Turk buyugu uzerine atip tutmayalim forumlarda, buraya uye olmayan bir kisinin seviyesiz sekilde burada elestirilmesi bence sizin nicklerinizden cok bu siteye zarari olur. Cevap bile ver(e)meyecek birisi ardindan seviyeli seviyesiz tartismanin bence bir anlami yok. merlininkazani, leveli var, oralara takilin isterseniz..

bu kadar..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör
WhiteTiger

MesajTarih: Fri Oct 15, 2004 10:19 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Turkiye de 3D oyun gelistiren ve eleman arayan sirketler arasinda en yuksek maasi burasi teklif etmis. Cunku baska yok Smile
Başa dön
Kullanıcı profilini gör
spider_hip

Nereden: Istanbul

MesajTarih: Fri Oct 15, 2004 12:42 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Bende birşey söylemek istiyorum.. Mevlut Dinç hakkında fazla bir bilgim yok ama İstanbul oyununun screen shot'undan gördüğüm kadarıyla ;
İyi güzel çalışan ve de Türk programcılarını kendi bünyesinde toplamaya çalışıp daha büyük projeler gerçekliştirmeye çalışyor sanırım ama..
->İstanbul oyunundaki tazda bir oyunla Türkiyeyi Avrupaya tanıtmak bence yarardan çok zarar olur kanaatindeyim...
->Daha fazla bir bigim yok ama yapmaya çalıştıkları az çok anlaşılır gibi.....

->>Yanlış anlaşılmasın kötü yönde lafımız yok.... HA ŞA ,,, Smile ???!
Başa dön
cjungie

Nereden: Istanbul

MesajTarih: Fri Oct 15, 2004 1:30 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

mentat demiş ki:

@ana konu: hakikaten tr'deki maaslarin bu kadar oldugunu aranizda iddia edenler tahminen halen ogrenciler. saka mi yapiyosunuz, mimarlar bile daha fazla kazaniyo (mimarlar, universite mezunlarinin en zavallilaridir genelde de). istanbulda kira falan ne kadar kimsenin haberi yok galiba. sonucta orta halli bir programci ariyorlar desek, verilen listenin adam gibi ogrenilmesi (adam gibi dedim, tartisma cikartip tepemi attirmayin) en az uc bes yil profesyonel tecrube ister. eh uc yillik tecrubesi olan adam 750 milyona calisir mi?

Evet öğrenci olduğum için maaşlar hakkında bilgim yok ama ben devletin verdiği maaşların da bu kadar komik rakamlar olduğunu söylemek istemiştim. sıradan bir uzm. doktor, mühendis fln 1 milyar altında maaşla geçinmek zorunda. (Yamuluyorsam düzeltin) Her sene bir sürü elemanın üniden fln mezun olduğunu ve geçim derdine düştüğünü varsayarak söylemiştim...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
lucifer

Nereden: Istanbool

MesajTarih: Fri Oct 15, 2004 1:52 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Sanirim piyasadan bilhaberiz.

Istanbul'da yeni mezun muhendis, (muhendis olarak calisirsa) minimum 1.5 milyar falan aliyor. Iyi bir firmaysa, yeni mezun'a (entry level) verilen maas 2'ye kadar cikiyor. 3 yil tecrubeli odtu elektrik elektronik mezunu network muhendisi ise ankara'da bile 2.3 aliyor diyeyim. Istanbul'da lise mezunu MFC programcisi = $1000 + ozel saglik sigortasi + servis + ayda 200 milyonluk ticket.

Programcilikta para var.

Duyurulur.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Kullanıcının web sitesini ziyaret et
stroma

MesajTarih: Fri Oct 15, 2004 2:20 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

akyalcingames demiş ki:
ben ciddiyim.Şaka da yapmıyorum...
EA da aynı şekilde diğerleride...

grafik tabanlı path sistemini bırakıp nesne tabanlı path sistemi kurarsanız söylediklerimi sizde anlarsınız ve bana hak verirsiniz...

Bu söylediğiniz firmaların hepsi grafik tabanlı path sistemi kullanıyorlar..
peki grafik tabanlı sidtemle nesne tabanlı sistem arasında ne fark mı var
nesne tabanlı sistem çok daha üstün ve uğraşısı az nesneyi yarat o kadar gerisini motor yapsın....

Ör:otomatik çamaşır makinesine karşı elle yıkamayı örnek verebiliriz..

Grarfik tabanlı sistem=camera collision sistemi
demo ne zaman? orada görecez ne yaptığını, böyle yüzeysel "motor yapsın"lar felan demek kolay.... adamlar işin piri, dünya oyun yapmış, bu işte senin gibi teorik değil pratik bilgileri daha fazla. biraz saygı göster kullandığın sistem 3dgs yapay zeka derslerinde anlatılan en basit sistem... ileri yapay zeka için bölge tanımları şart. çünkü ben bulunduğum yeri bilirim, çıkış noktaları, gizli yerler, önemli yerler, koruncak saldırıya geçilecek yerleri bilirim. bunları düşmanlara kod ile bildirmek gereksizdir. kod ile de yaparsın tabii, işaretçiler ile halledilir. zor değil ama gereksiz, yanlış ve asla insan kadar iyi yer belirleyemez düşmanlar... neyse, konu dağılmasın.
bue arada eğer sistmine buna benzer sistemler zatn eklemişsen dediğimi yapmışsın. boşa uzatmaya gerek yok. demek istediğim sadece göz ve basit konum analizi ile yz olmaz.

(verdiğin örneği anlamadım)
Başa dön
stroma

MesajTarih: Fri Oct 15, 2004 2:27 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

akyalcingames demiş ki:
buradan anladığım;galiba sen sanıyorsun ki grafikte adamlar illa o yolu izleyecek. yok efendim böyle birşey. yol olsun grafiksel node olsun(ki node koyma sistemi kodlarnabilir, madem haritaya direkt yerleştirmek istemiyorsun) hatta checkpointler olsun bunlar sadece referanstır. dediğin göz sistemi, basit konumsal hareketler hemen hemen her sistemde zaten vardır. ancak gözün göremiyeceği ancak bilinmesi gerekenleri bildirmek göze yardımcxı olmak için yz yapılır.
anlayamadığım, neden referans noktalarına karşı olduğun ve boş yere işleri zora soktuğun... msn den mi konuşsak? Question
Başa dön
Ziyaretci

Nereden: İstanbul

MesajTarih: Fri Oct 15, 2004 2:36 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

tr de maaşların düşük olduğu doğru. ancak burada teklif edilen maaş gerçekten şaka gibi birşey. aranılan özellikler gerçekten çok kolay bulunacak özellikler değil. Ama bunların 5te birini bilen birisi, bu maaşın 2 katına VB de DB programcılığı yapabiliyor.

bildiğim kadarıyla, uzman doktor maaşları döner sermayeyi katmazsan 2 milyara yakın. döner sermaye ile 3 milyar civarı alan hocalar var üniversitelerde. (anadolu daki üniversitelerde)

sonuç: öğrenciyken part time falan gidilir belki, ama istanbulda o maaşla geçinebilecek evli birisi varsa, (belli standartların üstünde) bi zahmet bana bu işin püf noktasını öğretsin..
Başa dön
Kullanıcı profilini gör
ferit

Nereden: Jandarma

MesajTarih: Fri Oct 15, 2004 2:40 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bu forumdan ortaya çıkan sonuç: mevlüt dinç'i hepimiz seviyoruz...

@ziyaretci ben vb & Db olayinda freelance Very Happy 100m-200m felan kazaniom.. Razz
Başa dön
Kullanıcı profilini gör
madprogrammer

Nereden: İstanbul // Üsküdar

MesajTarih: Fri Oct 15, 2004 3:34 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

@akyalcingames: Önce kendi motorunu yaz, dediğin nesne tabanlı sistemi de entegre et, dünyayı sallayan oyun yaz sonra gel konuş. Bir şey daha madem nesne tabanlı sistem daha kolay adamlar salak mı da bu kadar oyunda grafik tabanlı sistemi kullanmışlar. önce bir düşün.

@ana_konu: Mevlüt Dinç'e laf demedn önce oturup da düşünün "lan bu adam ne yapıyor da tanınıyor bu kadar." diye sonra gelin laf edin bir de aramızda Mevlüt Dinç'i küçümseyenler var ama bende isim vermeyeceğim bu arada Mevlüt Dinç Türkiye'nin bu sektörde emek harcamış oyun yapımcısıdır ve resmi oyunlarla adını yurtdışına duyurmuş tek oyun yapımcısıdır. Lütfen saygı gösterelim...

Alıntı:
bu forumdan ortaya çıkan sonuç: mevlüt dinç'i hepimiz seviyoruz...

+1 katılıyorum kesinlikle Laughing
Başa dön
Kullanıcı profilini gör
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.oyunyapimi.org Forum Ana Sayfası -> Duyurular Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3  Sonraki
2. sayfa (Toplam 3 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız