Ana Menü
· Ana Sayfa
· Dosyalar
· Dökümanlar
· Forum
· Günün Resmi
· Haber Arşivi
· WWW Linkleri
· Üye Listesi

Forumlar

strncpy ve strncpy_s
 Konu adi : Borland c++ Builder ile Amiral Batti
 Rady10 - YerliOyun
 Kabusta Kaybolmak
 Konsol da programı bekletmek
 Oyun programlama icin hangi programlama dilli ?
 flash! şanlıurfa bilgisayar oyununda(no rapid)
 Sevgilim Olur musun?
 Directx'e başlamak isteyenler bi bakın
 PSP programlama
 Flash tan php
 Bilgisyr oyunu yapmam için üniverstde hangi bölüme girmeliym
 www.arshiv.gen.ms
 Cimg.h ilgilenenler icin
 müttefik oyunu

Konu Disi
 Emraah
 Yeni sitemiz açıldı
 Kalp krizi durumunda ne yapılmalı?
 Oyun sektöründe hangi görevde çalışmak isterdiniz?
 Takım arkadaşı sorunu
 msn de renklı nıck
 pc hata veriyor ! YARDIM!!
 Gülmek isteyenler Buraya
 İnanılmaz hl 2 modu görüntüsü
 Computer Languages History

[ Forumlara Git ]

oyunyapimi.org: Forums

www.oyunyapimi.org :: Başlığı Görüntüle - Istanbul Oyunu
 SSSSSS   AramaArama   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   ProfilProfil   LoginLogin 

Istanbul Oyunu
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sonraki

Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.oyunyapimi.org Forum Ana Sayfası -> Duyurular
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
xmxdas

Nereden: Istanbul

MesajTarih: Mon Oct 11, 2004 10:31 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

bu konu basliginda ilk bir kac yazıyı okudum.Arkadaslar fikirlerinize saygı duyuyorum ama gercekten sasırdım.

Tarihi mekanlarda gececek bir oyunun nesi kotu Allah aşkına.
Tamam bu günkü türkiyeyi anlatan oyunlarımız da olsun ( Mesela Pusu! )
ama bence tarihi oyunlar hem bizim icin( bilmedigimiz tarihimizi ogreniriz)
hem de yabancılar icin( onlarda ön yargılarının yanlıs oldugunu anlarlar)
daha iyi olur.Hangi mantıkla tarih kokan bir oyuna karsı cıkıyorsunuz anlamadım.
1-Biz tarihimizde bu gun oldugunun belki 100 katı daha saygındık.Osmanlı dunyanın en saygı duyulan devletiydi.Siz gunumuz konulu bir oyun istiyorsunuz.Herhalde konusu da yağmur yağınca istanbulun hali.... olacak.Istanbulda yasayanlar ve bir kac gun once sokaga ise/okula gidenler anlar.

2-Elin yabancısı ne oldugu belirsiz kafadan uydurma konularla filim ler yapar oyunlar yapar onları seyreder oynarız.mesela yüzüklerin efendisi.(hem oyunun hem filmi)
eminim kendi tarihimizle ilgili bir filim cıksa siz yine "nerden cıktı simdi bu.Bizi dünyaya rezil edecekler" dersiniz.

Arkadaslar bizim tarihimizi anlatna bir filimde meteor tasinin ne isi var allah askına , şöyle deprem sel falan olmazmıydı illaki ithal bişeler olacak .deseniz katılırım.
Gurur kaynağımız olan kurtulus savası ile ilgili,çanakkaledeki
şehitlerimizin kahramanlıkları ile ilgili bir oyun yapamazmıydınız."
deseniz tamam.Siz tarihi oyunları beğenmiyorsunuz ama amerikalıların
pearl harbour ile ilgili bir çok filmi var.Işin ilginç yanı onlar da bizim kurtulus savasında yaptıgımız gibi kendi vatanlarını savunmaları.

Ben de böyle bir oyunun yapıldığını bu gun öğrendim.Ama inanın sizin(tarih konusunu elestirenlerin) yazdıklarınız benim daha çok ilgimi cekti.

oyun hakkınnda da bi kac fikrim var.
Bi kere herkez gibi icinde turk emeği olan her oyun gibi bunu da desteklerim.Turk emeği dememein nedeni türkiye de bu sektörün gelismemis olması.
Bu yılın sonunda cıkacak diyolar.Nasol? Yani Istanbulu 3d ye aktarıcaz demisler sadece bu 1 yıl alır.
oyunun ilk kısmı icin 100 Bin dolar kaynakları varmıs...!Ilginç..
Bu konu da hicbir bilgim olmamasına karşın size fikrimi söylicem(yazıcam. Smile )
Bence internetten oynanan bi demo tipi bişey yapacaklar once.Yani bahsedilen oyunun ilk kısmı.Sonra MyNet ten oynanmaya baslayınca reklam gelirleri falan oyunun tamamının yapacaklar.Bu sadece tahmin.
Oyun bu yılın sonuna bitecek olsaydı sanırım coktan (1 - 2 sene once )TV ve gazetelere cıkmıstı.
Ama 100 bin dolarla nası bi oyun cıkacak bekleyip görelim.

Arkadaslar tarihimizi sevelim.Belki siz oyun hakkındaki samimi düşüncelerinizi yazdınız ama bunlar beni incitti.Adamlar bizi şalvarlı falan biliyo demişsiniz.Ama o şalvarlı osmanlıda var olan huzur ve güvenlik bu gün dünyada hiçbir yerde yok.Tarihi elestirmeye hic karşı değilim hatta
inanın sizden çok daha fazla eleştirmişimdir.ama eleştiri ile kötüleme çok farklı şeyler.umarım kimseyi kırmamışımdır.Okuduklarıma çok alındım ondan bu yazdıklarım.

Son olarak; ben neredeyse 2 , 2.5 senedir pusuyu takip ediyorum ama
3tegames adındanda belli oldugu gibi oyunu 2003 te çıkartıca diyolardı neredeyse 2005 oldu....Onların da kesin haklı sebepleri vardır. o yüzden bahsi geçen( bi ismi yokmu bu oyunun) bu oyunun çıkış tarihini buna göre değerlendirelim.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör
stroma

MesajTarih: Mon Oct 11, 2004 11:00 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

@xmxdas : güzel konuşmuşsun(yazmışsın Very Happy ) tabii şu ana kadar amatörce yapılanlar gibi bir tarih tanıtılmamalı. belki de bu amatörlüklerden dolayı tarihimizin tanıtılacağı etkinliklere temkinli yaklaşıyoruz. yani bakın pörl harbır filmine. aslında olay bir aşk-meşk hikayesi, arkaplan olarak tarih seçilmiş, atom bombasının nedeninin haklı olduğu çaktırmadan(!) savunulmuş. bu tarz bişey yapılmalı. yoksa gerçekten zevkli olmayacaktır. zorlama ile kimseye birşey öğretemeyiz oyunlarda, tatsız olur...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder MSN Messenger
WhiteTiger

MesajTarih: Mon Oct 11, 2004 11:56 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Oyunun cikis tarihi kesin. Eksikleri oyun ciktiktan sonra tamamlanacak. Ilk olarak Eminonu var. Diger mekanlar sonradan zamanla eklenecek.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör
stroma

MesajTarih: Tue Oct 12, 2004 12:00 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

WhiteTiger demiş ki:
Oyunun cikis tarihi kesin. Eksikleri oyun ciktiktan sonra tamamlanacak. Ilk olarak Eminonu var. Diger mekanlar sonradan zamanla eklenecek.
kardeş nerden geliyor bu bilgiler, tanıdık ajan majan mı soktun sobee ye. Very Happy işin iyi tarafı artık türkiyede işi profesyonelce yapanlar da var. e gerisi gelir gari...
Başa dön
3ddreams

Nereden: İstanbul

MesajTarih: Tue Oct 12, 2004 6:19 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

stroma demiş ki:
kardeş nerden geliyor bu bilgiler, tanıdık ajan majan mı soktun sobee ye. Very Happy işin iyi tarafı artık türkiyede işi profesyonelce yapanlar da var. e gerisi gelir gari...

İki ihtimal var ya ajan sokmuştur yada sobee ekibinden birisidir. Sizce hangisi olabilir.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
stroma

MesajTarih: Tue Oct 12, 2004 4:28 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

mevdinc dir Laughing
Başa dön
cjungie

MesajTarih: Tue Oct 12, 2004 4:48 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Whitetiger zaten forumun eski bir üyesi. Sanırım Sobee eleman aradığı sıralar gruba dahil olmuş. E tabi ki de vefakar bir üyemiz olarak burada o anlatıyor bize detayları . Olay bundan ibaret.

Bir şey daha sorucam , taksim beyoğlu fln oralar ne zaman eklenicek , veya başlandı mı yapımına? Bir de oyunda insanlar halk fln olmayacak, sadece düşmanlarımız değil mi?
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et MSN Messenger
stroma

MesajTarih: Tue Oct 12, 2004 4:56 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

sanırım kasmasın 10 milyon kişi diye önce meteor ile hepsini öldürmüşler ... (yaw ne espriler yapıyorum...)
Başa dön
leblebi

Nereden: q3dm17

MesajTarih: Wed Oct 13, 2004 8:36 am    Mesaj konusu: ... Alıntıyla Cevap Ver

Alıntı:

Ben bu cumleyi anlamadim: eksikler tamamlanmadan oyun nasil cikicak? Sonradan degisik bolgeleri download mu edicez?
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder Kullanıcının web sitesini ziyaret et
DoganBir

MesajTarih: Wed Oct 13, 2004 9:21 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Arkadaşlar benim bildiğim ve Mevlüt beyden dinlediğim kadarı ile oyun şöyle olacak. Oyun internet üzerinden oynanan RPG öğleriniziçinde barındıran bir oyun olacak. İlk olarak oyunda Eminönü olacak. Ooynanırken bu arada İstanbuldaki diğer mekanlar da hazırlanacak. Mevlüt bey de bir oyunun bu kadar kısa sürede olmayacağını bilen biri. O yüzden internet üzerinden oynanan bir oyun yapamaya karar vermişler. Daha çabuk çıkarabilmek için. Karşılıklı oynanacağı için de insanlar hemen yeni bir bölüm arayışına girmeyeceklerdir. Bildiğim kadarı ile böyle. Bu sene sonuna çıkacak diye biliyorum ben de.
Başa dön
Kullanıcı profilini gör Kullanıcının web sitesini ziyaret et
ferit

Nereden: Jandarma

MesajTarih: Wed Oct 13, 2004 10:36 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

knight online gibi yani.. onun da free serverinda 3 tane bolgede oynaniyor.. ok,büyü felan atarak dinazorvari yaratıkları öldürerek level atliyoruz..

istanbul oyununda da galiba böyle birşeyler olucak..?
Başa dön
Kullanıcı profilini gör
DoganBir

MesajTarih: Wed Oct 13, 2004 12:02 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Farklı karakterlerden birini seçip oyananacak. İnternet üzerinden oynanan diğer rpg oyunlar gibi. Karşımızda da dünyaya meteor düşmesi sonrası gelen yaratıklarla savaşılacak.
Başa dön
badman

MesajTarih: Wed Oct 13, 2004 12:12 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

yaw cami süpper olmuş çok gerçekçi duruyor yani.Oyun hakkaten iyi iş yapar!
Başa dön
asyncore

Nereden: Gevrek, darı ve çiğdem yenen yerden

MesajTarih: Wed Oct 13, 2004 12:37 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

Madem böyle, o zaman kazamız mubarek olsun arkadaşlar. Sabırsızlıkla bekleyeceğiz çıkışını.

Doom3 ile bu oyunun teknik açıdan bile olsa karşılaştırılamayacağını ısrarla iddia ediyorum. Bir kere biri FPS diğeri MMORPG. (Elma-Armut)

John Carmack'ı gözümüzde büyütmemek biraz zor. O senin internetten öğrendiğin çoğu şey bulan adam John Carmack biliyor musun?. Shadow Volume için Doom3'ü yazarken bulduğu "Carmack's Reverse" yöntemi ile patent almış bir şahıstır.
http://www.gamedev.net/columns/hardcore/shadowvolume/page2.asp

Ama burada aşağılama yok. Neden bizden de bir Carmack çıkmasın ki? Çalışıcaz ve yapıcaz.
Hepinize iyi günler...
Başa dön
Kullanıcı profilini gör E-Posta'yı gönder
stroma

MesajTarih: Wed Oct 13, 2004 12:52 pm    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Ver

zaten yaptıklarını yapmak dedi. yani bir quake 2 yazılabilir netteki derslerle rahatlıkla. hatta ilerleten 3. yü de yazar. kendi buldukları, bu sektöre kazandırdıklarını da yapabilenler olabilir ama bunlar fonksiyon ezberleme, veya kitap okuma değil, yaratıcılık ile yapılır, ki bu bir fıtrattır herkes yapamaz. neyse işin aslı zorluğu değil güzelliği olmalıdır. bu yüzden oyuna dönelim.
Başa dön
Mesajları göster:   
Yeni Başlık Gönder   Cevap Gönder    www.oyunyapimi.org Forum Ana Sayfası -> Duyurular Tüm saatler GMT +2 Saat
Sayfa Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sonraki
3. sayfa (Toplam 9 sayfa)

Forum Seçin:  
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız